Konya
°C
Yeni Meram
27.09.2021 21:56

Konyaspor 2-0’ı koruyamadı

Kasımpaşa karşısında 2-0 öne geçen Konyaspor, bu üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan beraberlikle ayrılarak Konya’ya 1 puanla döndü. Öne geçtikten sonra geriye yaslanan ve büyük baskı yiyen yeşil-beyazlılar, hakemin verdiği tartışmalı penaltı ile galibiyetten oldu

A+
A-
27.09.2021 21:56
27.09.2021 22:49
0
1389
ABONE OL

KONYASPOR, İstanbul deplasmanında karşılaştığı Kasımpaşa ile 2-2 berabere kaldı. Maça istekli başlayan ve 18’de Ahmed Hassan, 22’de ise Serdar Gürler’in golleriyle bir anda skoru 2-0’a getirdi. Ancak yeşil-beyazlılar skor üstünlüğünü eline aldıktan sonra anlamsızca geriye yaslandı ve rakibini üstüne çekti. Bunu fırsat bilen Kasımpaşa oyuna ağırlığını koydu ve 29’da Travnik farkı 1’e indirdi. Kalan bölümde ev sahibi baskısını sürdürürken, Konyaspor savunması ikinci gole izin vermedi ve soyunma odasına 2-1 önde gitti. İkinci 45 dakikaya önde baskı yaparak başlaması beklenen Konyaspor, oyunu kendi yarı alanında kabul etmeye devam etti.

ÖZELLİKLE 50 ile 65. dakikalar arasında oyun tek kaleye dönerken, Konyaspor topu rakip alına taşımakta bir hayli zorlandı. Nitekim Kasımpaşa, 63’de yeşil-beyazlıların oyun anlayışında cezayı kesti. Bu dakika hakem Tugay Kaan Numanoğlu, Ahmet Çalık’ın müdahalesinin Umut’a olduğunu belirterek tartışmalı bir penaltı kararı verdi. Vuruşu gole çeviren Umut Kasımpaşa adına beraberliği getirdi: 2-2. Bu golden sonra az da olsa kendine gelen Konyaspor rakip kaleye yüklenmeye başladı. Ancak yorgunluğun da etkisiyle pozisyon üretemedi. Kasımpaşa ise galibiyet golü için zaman zaman tehlikeli olsa da kaleci Sehic’i geçemedi ve 90 dakika 2-2 sona erdi.

KONYASPOR bu sonuçla puanını 13’e çıkartırken, ligdeki namağlup unvanını da korudu. Yeşil-beyazlılar ayrıca ligdeki yenilmezlik serisini ise 11 maçı çıkardı. Karşılaşma sonrası 2-0’ı koruyamamanın moral bozukluğunu yaşayan Anadolu Kartalı, cumartesi günü son haftaların formda ekibi Alanyaspor’u konuk edecek. Maçın önemli dakikaları ise şöyle: 18. dakikada konuk takım öne geçti. Bytyqi'nin soldan ortasında altıpas içinde arka direğe hareketlenen Ahmed Hassan, bekletmeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1. 21. dakikada Konyaspor farkı 2'ye çıkardı. Abdülkerim Bardakcı'nın kendi yarı alanından uzun oynadığı topa hareketlenen Serdar Gürler, savunmanın arkasına sarktı. Kaleci Ertuğrul Taşkıran'ı önde yakalayan tecrübeli futbolcu, ceza sahası önünde sol çaprazda yaptığı aşırtma vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-2.
28. DAKİKADA Eysseric'in ceza sahası ön çizgisi üzerinden şutunda kaleci Sehic soluna yatarak meşin yuvarlağın ağlara gitmesini önledi. 29. dakikada lacivert-beyazlı takım farkı 1'e indirdi. Umut Bozok'un ara pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Travnik, bir rakibinden sıyrıldıktan sonra çıkardığı şutla fileleri havalandırdı: 1-2. 34. dakikada Yusuf Erdoğan'ın ceza sahası yayının solundan çıkardığı şutta kaleci Sehic, soluna yatarak meşin yuvarlağı çeldi. 62. dakikada Kasımpaşa penaltı kazandı. Ceza sahası içi sol çaprazda Travnik'in son anda içeri çevirdiği topa ön direkte Umut Bozok hareketlendi. Lacivert-beyazlı futbolcu, Ahmet Çalık'ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Tugay Kaan Numanoğlu penaltı kararı verdi. 63. dakikada penaltıyı kullanan Umut Bozok, meşin yuvarlak ile Sehic'i farklı köşelere gönderdi: 2-2. 87. dakikada Umut Bozok'un ara pasıyla ceza sahasına giren Yusuf Erdoğan'ın sol çaprazdan şutunda, kaleci Sehic topu kornere çeldi.

HÜSEYİN TURGUT

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.