Konya
°C
Yeni Meram
14.11.2023 16:05

Konyaspor Başkanı Özgökçen: Aday değilim!

Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, 20 Kasım’da yapılacak Olağanüstü Genel Kurul’da başkanlık için adaylığını koymayacağını açıkladı. Gündeme gelen ‘göreve devam edecek’ iddialarını yalanlayan Özgökçen, “Bir karar aldık ve geri dönüşü yok. Aday değilim” dedi

A+
A-
14.11.2023 16:05
14.11.2023 16:20
1
3301
ABONE OL

TÜMOSAN Konyaspor’da Olağanüstü Genel Kurul için geri sayım devam ederken, mevcut Başkan Fatih Özgökçen, gazetemiz spor müdürü Hüseyin Turgut’a yaptığı açıklamada, 20 Kasım’da yapılacak Genel Kurul’da başkanlığa aday olmadığını söyledi. Sosyal medyada çıkan ‘Fatih Özgökçen göreve devam edebilir’ haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Başkan Fatih Özgökçen, “Böyle bir durum söz konusu değil, çıkan haberler doğru değil. Bu saatten sonra geri dönüş mümkün değil. Olağanüstü Genel Kurul’da yeniden başkan adayı olmam söz konusu değil. Biz bir karar aldık ve yapılacak genel kurulla birlikte görevi devredeceğiz” diye konuştu. Konyaspor’daki görevinin sona ermesinin ardından, gelecek yeni yönetime maddi ve manevi destek vermeye devam edeceğinin altını çizen Fatih Özgökçen, “Başkanlık döneminden önce de olduğu gibi Konyaspor’a her türlü desteği vermeye devam edeceğim. Genel kuralla birlikte Konyaspor’daki görevim sona erecek ancak, yeni gelecek yönetim ve başkana daha önce de olduğu gibi maddi veya manevi desteğim sürecek” diye konuştu.

KONYASPOR’un en büyük sorununun şirketleşme konusu olduğunu belirten yeşil-beyazlı ekibin Başkanı Fatih Özgökçen, “Konyaspor’un maddi anlamda düzlüğe çıkabilmesi adına şirketleşme konusu çok önemli. Kulübün şu an en önemli sorunu maddi kaynak bulamamak. Futboldaki gelirler her yıl giderek düşüyor. Kulüplerin maddi anlamda yönetilebilmesi giderek zorlaşıyor. Bizden önceki sezonlarda ligdeki bir galibiyet primi 800-900 bin Euroları bulurken, şu an 80 bin Euroya kadar düştü. Yayın geliri de aynı şekilde her sezon azalıyor. Kısacası giderler arttıkça, gelirler bir o kadar düştü. Şirketleşme konusu yıllardır gündeme getirilmesine karşın bir türlü hayata geçirilemedi. Bizden sonra göreve gelecek başkan ve yönetimin en önemli gündem maddesi şirketleşme olmalı. Süper Lig’de şirketleşmemiş 6 kulüpten birisi biziz. Eğer bu kulüp şirketleşirse daha yönetilebilir bir hale gelecek ve kendi ayakları üzerinde durabilecek bir yapıya kavuşacaktır” diye konuştu. Öte yandan Konyaspor’da başkanlık için şu ana kadar resmi bir aday çıkmazken, Olağanüstü Genel Kurul’un ilk oturumda yapılmama ihtimali de artıyor. Alınan bilgiye göre ilk oturumun yapılmasına az bir zaman kalmasına karşın henüz başkan adayının çıkmaması nedeniyle, Olağanüstü Genel Kurul’un ikinci oturumda yapılacağı ve önümüzdeki hafta içinde de başkan adayı veya adaylarının netleşebileceği öğrenildi.

*HÜSEYİN TURGUT

HABER YORUMLARI
  1. Sait Acar
    2023-11-14 17:26:05
    Başkan maddi yardımdan bahsetmiş.Sen borcu ikiye katla git,maddi yardımdan bahset.Yeter ki gölge eme.Borcu eski haline getir öyle git.