Konya
°C
Yeni Meram
05.08.2023 16:38

Konyaspor Basket, Trabzonspor'a mı satılacak?

Basketbola yatırım yapmak isteyen Trabzonspor’un sıfırdan bir takım kurmak yerine, profesyonel liglerde mücadele eden bir takım satın almaya karar verdi. Ön plana çıkan kulübün Konyaspor Basket Takımı olduğu iddia ediliyor.

A+
A-
05.08.2023 16:38
05.08.2023 16:48
0
3144
ABONE OL

Trabzonspor yönetimi bir basketbol şubesi kurmaya karar verdi. İddiaya göre, Trabzonspor yönetim kurulu aldığı kararla şu an Basketbol 2. Liginde mücadele eden Konya Basket tüm haklarını alarak Türkiye Basketbol Federasyonuna kendilerini Basketbol 1. Ligine almaları yönünde başvuruda bulunacak. Eğer Basketbol Federasyonu bu talebi kabul ederse, işlemler kısa süre içerisinde tamamlanacak.

 Konyaspor yönetiminin gözden çıkardığı Konyaspor Basket, Basketbol Süper Lig'den geçen sezon küme düştü.

Konyaspor Genel Kurulunda basketbolla ilgili konuşan ve devretmek için girişimlerinin de olduğunu söyleyen Başkan Fatih Özgökçen, takımın gerekli evrakları ve parayı federasyona yatırdıklarını söylemişti. Basketbol şubesini devretmek için Selçuklu Belediyesi ile görüşme sağlanmış ama sonuç alınamamıştı.

İddiaya göre Trabzonspor yönetimi, Konyaspor'a Konyaspor'a iki futbolcu verme, bunun karşılığında basketbol takımını satın almayı teklif etti. İki kulüp arasında pazarlıkların sürdüğü belirtiliyor.

Konyaspor cephesinden konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi. 

Trabzonspor’un Konya Basket’i satın alacağı yönündeki iddialar ise Konya kamuoyunda tepkiye neden oldu.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.