Konya
°C
Yeni Meram
02.08.2023 06:44

Konyaspor'da Fatih Özgökçen yeniden başkanlığa seçildi

Konyaspor Kulübü Olağanüstü Genel Kurulunu delegelerin yüksek katılımı ile yaptı. Mevcut Başkan Fatih Özgökçen güçlendirdiği isimlerle tek liste olarak girdiği genel kurulda 3.kez başkan olarak seçildi. Başkan Özgökçen geçtiğimiz yönetiminden 13 isimle yollarını ayırırken dahil olan 13 yeni isimin yanısıra eski yönetimden ise 9 isimle yola devam kararı alındı.

A+
A-
02.08.2023 06:44
02.08.2023 16:08
0
373
ABONE OL

Konyaspor'da, yapılan olağanüstü kongrede mevcut Başkan Fatih Özgökçen yeniden başkanlığa seçildi.


Konyaspor’da olağanüstü genel kurul toplantısı çoğunluk sağlayan delegenin katılımıyla gerçekleşti. Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen Genel Kurula Protokol büyük ilgi gösterirken Konyaspor camiasının eski ve yeni isimleri de hazır bulundu. Delege ve misafirlerin yüksek katılımının görüldüğü genel kurul da Milletvekillerinin yanısıra Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’da selamlama konuşması yaptı. Konuşmaların ardından toplantıda yönetim kurulu raporunun ardından gelir gider raporu ve bilançolar okundu. Kulübün güncel borcunun ise 552 milyon lira olduğu açıklandı. Genel kurulda tek liste yer aldı. Delegeler Fatih Özgökçen başkanlığındaki yeni yönetim kurulunu seçti.


Temsilcimiz TÜMOSAN Konyaspor'da gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul sonrası 2025 yılına kadar görev yapacak Yönetim kurulu listesinde şu isimler yer aldı: “Serkan Abaz, Mehmet Akcan, Muammer Akın, Mustafa Başoda, Adem Bulut, Ali Camgöz, Burak Dağlı, Yunus Derebağ, Mehmet Eryılmaz, Serhat Güler, Mahmut Güzel, Mevlüt Karacaoğlu, Celalettin Hakan Katırcı, Ömer Korkmaz, Yusuf Küçükbakırcı, Kazım Küçüköğen, Süleyman Oğuz, Mevlüt Oral, Osman Öztürk, Sami Pirinç, İsmail Yazıcı, Kamil Yücel.”


SPONSOR GELİRLERİ 3 KATINA ÇIKTI


Başkan Fatih Özgökçen genel kurulda yaptığı konuşmada, mali disiplinden asla taviz vermeden hareket ettiklerini vurgulayarak “Sürdürülebilir bir Konyaspor Kulübü için buna sonuna kadar ihtiyacımız var. Popülist yaklaşımlar ve kararlar belki o gün yeri geldiği zaman insanlara hoş gelebilir ama ileriye dönüp baktığınız zaman Konyaspor'un zararına da işlemler tesis edilmesine sebebiyet verebilecektir. Yönetime geldiğimizde ligi 3. tamamlayarak tarihi, sportif başarılarının yanında teknik açıdan da bizi güçlendirecek yatırımlar yaptık. Altyapımızın Kayacık Tesislerine taşınabilmesi için Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yeni binamızın temellerini attık. Yakın zamanda da binamız tamamlanarak hizmete başlayacaktır. Binamızın inşaatı devam ederken verdiğimiz sözü tutarak yaptığımız geçici prefabrik bina ile altyapımızı Kayacık Tesisleri’ne taşıdık. Diğer yandan tesislerimize 2 ayrı çim antrenman sahası ekledik. Böylelikle Kayacık Tesisleri’miz bunu tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki Türkiye'de örnek gösterilen bir yapıya kavuştuğu gibi Avrupa'da da emsalleri az rastlanılan bir tesis haline gelecektir. Bizim görev süremiz içerisinde en önemli yaptığımız faaliyetlerden bir tanesi de sponsorluk anlaşmalarının miktarı ve parasal yönden değeridir. Bugün Anadolu kulüpleri arasında en fazla sponsorluk anlaşması yapan kulüp Konyaspor Kulübüdür. Artan marka değerimiz sonucu futbol A takımımızın sponsorları gelirleri 3 katına kadar çıkmıştır” ifadelerini kullandı.


KONYASPOR'UN BÜTÇESİ 800 MİLYON TL


Öte yandan Yönetimin güven tazelediği Konyaspor Genel Kurulu'nda 2023-2024 sezonunun tahmini bütçe rakamları açıklandı. Yeşil beyazlı temsilcimiz Konyaspor’un 01.06.2023-31.05.2024 arası tahmini bütçesi 800 milyon TL. Yeşil beyazlılar, bilet hasılat gelirlerinden 42 milyon 900 TL, reklam ve sponsorluk gelirlerinden 420 milyon 500 bin, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'ndan 13 milyon 750 bin, TFF- Havuz- Naklen yayın gelirlerinden 174 milyon 162 bin, bonservis gelirlerinden 129 milyon 937, Bağış ve yardımlardan 18 milyon 750 bin olmak üzere toplam ise 01.06.2023-31.05.2024 arası tahmini bütçe 800 milyon TL.


FUTBOLCULARA ÖDEME YAPILDI


Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen, futbolculara ödeme yapıldığını açıkladı. Süper Lig'de yeni sezonun başlamasına sayılı günler kala futbolculara yüklü bir ödeme yapıldı. İlk maçına 12 Ağustos'ta çıkacak yeşil-beyazlı ekipte yeni yönetim takıma para dopingi yapıldı. Başkan Özgökçen, "Dün itibariyle futbolcularımızın borçları ödenmiştir. Geçen sezonki basketbolcularımıza da bir borcumuz yoktur" ifadelerini kullandı. Özgökçen, sürekli borcun gündeme gelmesinin de doğru olmadığını, bunun Konyaspor'a zarar verdiğini sözlerine ekledi

HÜSEYİN AVNİ UĞUR

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.