Konya
°C
Yeni Meram
13.03.2022 15:04

Konyaspor'dan muhteşem geri dönüş

Konyaspor, ilk 15 dakikada 2-0 mağlup duruma düştüğü Kayseri deplasmanında geri dönüşe imza atarak, sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı. Cikalleshi ikinci devrede attığı 2 golle maçın adamı olurken, Anadolu Kartalı puanını 55’e çıkartarak, ikinci sıradaki yerini perçinledi

A+
A-
13.03.2022 15:04
13.03.2022 16:23
0
2246
ABONE OL


KONYASPOR, Kayseri deplasmanından mutlu dönüyor. Maçın ilk 15 dakikasında 2-0 mağlup duruma düşen yeşil-beyazlı temsilcimiz, buna karşın mücadeleden kopmadı ve muhteşem bir geri dönüşe imza atarak sahadan 3-2’lik galibiyetle ayrıldı. İttifak Holding Konyaspor, Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu 29. haftasında deplasmanda Kayserispor ile karşılaştı. Maça ev sahibi ekip daha istekli ve etkili başlarken, Konyaspor ise dağınık bir görüntü verdi. Nitekim Kayserispor, 7. dakikada Abdulkadir Parmak ve 15. dakikada Gavranovic’in golleri ile 2-0 öne geçti. Konyaspor art arda gelen gollerin ardından kendine gelirken, rakip sahada daha çok görünmeye başladı. Ancak temsilcimiz hücumda gol ararken, geride ise basit top kayıplarıyla kalesinde tehlikeler yaşadı.

İLK yarının son bölümünde baskısını artıran Konyaspor, 41. dakikada Amir’in düşürülmesi ile penaltı kazandı. Yeşil-beyazlı ekip, Guilherme’nin penaltı golüyle farkı bire düşürdü ve ilk yarı Kayserispor’un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi. İkinci devre tamamen oyunun kontrolüne eline alan Konyaspor, ikinci 45 dakikada daha özgüvenli ve az pas hatası yaptığı bir görüntü verirken, golleri de buldu. Yeşil-beyazlılar, 52 ve 62. dakikalarda Sokol Cikallleshi’nin golleri ile 3-2 öne geçti. Tempolu karşılaşmanın kalan bölümü nefesleri kesti. İki takım da net fırsatlara girerken, birer topu da direkten döndü. Skoru korumayı başaran Anadolu Kartalı, maçtan 3-2 galip ayrılarak puanını 55’e çıkardı ve Fenerbahçe deplasmanı öncesinde ikincilik yolunda çok kritik bir zafere imza attı.

MAÇIN önemli dakikaları şöyle. 6. dakikada Cardoso’nun sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda savunma topu uzaklaştırmak istedi. Ceza sahasına gelen topu önünde bulan Abdülkadir’in bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0. 15. dakikada Cardoso’nun pasıyla sağ kanattan topa hareketlenene Onur, topu ceza sahası içerisindeki Gavranovic’e çıkardı. Gavranovic, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 2-0. 26. dakikada Cikalleshi’nin kafayla savunmanın arkasına gönderdiği topu Abdülkerim filelere gönderdi. Ancak VAR incelemesi sonucu pozisyon ofsayt gerekçesiyle gol iptal oldu. 25. dakikada Cikalleshi’nin pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Rahmanovic’in sert şutunda meşin yuvarlak az farkla kalenin üzerinden auta gitti.

41. DAKİKADA Hadziahmetovic’in düşürülmesi sonucu kazanılan penaltı atışını kullanan Guilherme, topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi. 2-1. 48. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Cikaleshi’nin sert vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Bilal’de kaldı. 52. dakikada Bytygi’nin pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Soner’in şutu savunmadan döndü. Dönen topu tamamlayan Cikalleshi takımına beraberliği getiren golü kaydetti. 2-2. 62. dakikada Çekiçi’nin sağ kanattan ortasına ceza sahası içinde yükselen Cikalleshi, düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu. 2-3. 72. dakikada ceza sahası içerisinde Bytygi’nin çizgi üzerinden içeri çevirdiği topa Cikhalleshi gelişine vurdu, top üst direğe çarparak oyun alanına döndü. 76. dakikada Cardoso’nun ortasında savunmanın uzaklaştırdığı topa İbrahim, ceza sahası dışında gelişine vurdu. Top yan direğe çarparak oyun alanına döndü. *HÜSEYİN TURGUT

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.