Konya
°C
Yeni Meram
24.04.2022 17:53

Konyaspor, hata yapmadı

Konyaspor, Yeni Malatyaspor engelini 3 golle geçerek, ikincilik yarışındaki iddiasını son 4 haftaya taşıdı. Lige veda eden ve 20. dakikada 10 kişi kalan rakibi karşısında zaman zaman zorlanan yeşil-beyazlılar, galibiyeti korumayı başardı ve kritik bir galibiyetle döndü

A+
A-
24.04.2022 17:53
24.04.2022 18:29
1
1714
ABONE OL

KONYASPOR, zorlu Malatya deplasmanından kritik bir galibiyetle dönerek, ikincilik yarışındaki iddiasını son 4 haftaya taşımayı başardı. Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 34. haftasında deplasmanda küme düşmesi kesinleşen Yeni Malatyaspor’a konuk oldu. Malatya’da sıcak bir havada oynanan maça ev sahibi takımın taraftarları fazla ilgi göstermedi. Maça iyi başlayan Anadolu Kartalı 7’de Abdülkerim’in kafa golüyle 1-0 öne geçerken, 20’de Yeni Malatyasporlu Campi’nin kırmızı kart görmesiyle üstünlüğü tamamen eline aldı. 37’de bu kez Ahmed Hassan kafayı vurdu ve ilk yarı Konyaspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ yarıda Konyaspor’un daha rahat bir futbol sergilemesi beklenirken, ev sahibi golle başladı. 47’de Tetteh şık bir serbest vuruş golüyle skoru 2-1’e getirirken, bu gol Konyaspor’un az da olsa panik yapmasına sebep oldu. Ancak kısa süre sonra şoku atlatan yeşil-beyazlı temsilcimiz 60’da Skubic’in golüyle farkı yeniden 2’ye çıkardı. Ancak sarı-siyahlı ekip, bu gole çabuk cevap verdi ve 3 dakika sonra yeniden umutlandı. Zymer Bytyqi’nin hatalı geri pasında topa sahip olan Tetteh’e Adil Demirbağ ceza sahası içinde müdahalede bulundu. Hakem Sarper Barış Saka, pozisyonda beyaz noktayı gösterdi. Penaltı atışını kullanan Dicko, skoru 2-3’e getirdi.

KONYASPOR, kalan süreçte net gol şanslarına girse de farkı arttıramadı. Malatya ekibi ise beraberlik için zaman zaman yüklense de tempoyu kontrol eden Konyaspor buna izin vermedi. Mücadeleden 3-2 galip ayrılan yeşil-beyazlı temsilcimiz puanını 64’e çıkardı. Fenerbahçe ile arasındaki 1 puanlık farkı koruyan Anadolu Kartalı, Şampiyonlar Ligi umudunu kalan son 4 haftaya taşıdı. Maçın önemli dakikaları şöyle. 2. dakikada Konyaspor’da savunmanın rakip alana yolladığı uzun pasında topu kaparak kaleci ile karşı karşıya kalan Bytyqi topu ağlara gönderdi ancak öncesinde verilen ofsayt kararı ile gol geçerlilik kazanmadı. 7. dakikada Hadziahmetovic’in sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içerisine topa iyi yükselen Abdülkerim kafa vuruşuyla topu sol köşeden ağlarla buluşturdu. 0-1.

17. DAKİKADA sol kanattan etkili gelen Konyaspor’da Bytyqi’nin içeri çevirdiği top kale üst direğine çarparak auta çıktı. 35. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Konyasporlu Çekiçi’nin sağ ayağıyla kaleye gönderdiği top savunmaya çarparak kaleye doğru giderken Kaleci Abdulsamed son anda gole engel oldu. 37. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Bytyqi’nin arka direğe doğru yaptığı ortaya iyi yükselen Ahmed Hassan’ın kafa vuruşuyla top ağlarla buluştu. 0-2. 47. dakikada ceza sahasının hemen dışından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Tetteh’in plase vuruşunda kaleci Sehic’in müdahalesi yetersiz kaldı ve meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-2. 58. dakikada Konyaspor’da sol kanattan gelişen atağında Guilherme’nin ceza sahasına yaptığı ortada Skubic sağ ayağıyla düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-3. 61. dakikada Tetteh’in Konyaspor ceza sahasında Adil’in müdahalesi ile yerde kalması ile hakem Sarper Barış Saka penaltı noktasını gösterdi. 63. dakikada penaltı için topun başına gelen Dicko’nun sağ ayağıyla yaptığı vuruş kaleci Sehic’e de çarparak ağlarla buluştu. 2-3. *HÜSEYİN TURGUT

HABER YORUMLARI
  1. Mustafa Seyhan
    2022-04-24 18:12:16
    Averaj maçını üçün gidin aldik.Sükür