Konya
°C
Yeni Meram
24.12.2023 15:21

Konyaspor, hayata döndü: 2-0

Konyaspor, sahasında karşılaştığı Kayserispor’u ikinci yarıda Sokol’un penaltı golleriyle devirerek ligde 3 maç aradan sonra galibiyetle tanıştı. Puanını 18’e çıkartan yeşil-beyazlılar, düşme hattından çıkarak 15. sıraya yükseldi ve lige tutundu

A+
A-
24.12.2023 15:21
24.12.2023 16:17
0
788
ABONE OL


KONYASPOR, kritik maçta Kayserispor’u 2-0 mağlup ederek adeta hayata tutundu. Bu maç öncesinde düşme hattında yer alan yeşil-beyazlılar, ligin iyi futbol oynayan ekipleri arasında yer alan Kayserispor’u ikinci yarıda Sokol Cikalleshi’nin penaltı golleriyle devirerek, çok kritik bir galibiyete imza attı. Ligde 3 maç sonra galibiyet sevinci yaşayan Anadolu Kartalı, rakiplerinin de kazandığı haftada puanını 18’e çıkartarak 15. sıraya yükseldi ve ateş hattından çıkarak az da olsa nefeslenerek lige tutundu. TÜMOSAN Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 18. haftasında sahasında Kayserispor ile karşılaştı. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı’nda oynanan maçta tribünlerin yine büyük bölümü boş kaldı. Kayserispor taraftarları ise kendilerine ayrılan bölümü büyük ölçüde doldurdu. İki takım taraftarları, maç öncesinde karşılıklı tezahüratta bulundu.

KONYASPOR Teknik Direktörü Hakan Keleş, Samsunspor maçı ilk 11’ine göre tek değişiklik yaptı. Keleş, Samsunspor maçında penaltı yaptıran ve büyük tepki toplayan Ahmet Oğuz’u keserek sağ bekte Uğurcan Yazğılı’ya şans verdi. Orta sahada ise Oğulcan Ülgün forma giydi. Dengeli başlayan karşılaşmada ilk tehlikeli atağı Kayserispor buldu. 7. dakikada ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Thiam’ın vuruşunda kaleci Bernardoni, gole izin vermedi. Thiam, 5 dakika sonra bir kez daha gole yaklaştı. Konyaspor, topa daha çok sahip olup rakip kaleye yüklenmesine karşın üretkenlik sorunu yaşadı. Anadolu Kartalı, ilk devrede Cikalleshi ve Guilherme ile rakip kaleyi yokladı. Mücadelenin ilk devresi golsüz eşitlikle sona erdi.

MAÇIN ikinci yarısına ise VAR kararları damgasını vururken, Konyaspor bu devreye daha coşkulu başladı ve aradığı golü 51. dakikada penaltıdan buldu. Kaleci Bernardo'nin uzun vuruşunda kaleci Bilal Beyazıt, Moreno'ya ceza sahası içinde ayağıyla çok sert müdahalede bulundu. Hakem Bahattin Şimek tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Konyaspor cephesi bu pozisyonda kırmızı kart beklerken, sarı kart çıktı. Beyaz noktaya gelen Sokol Cikalleshi, bu kez panenka vuruşu yerine direkt vuruş yaparak fileleri havalandırdı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Konyaspor, 63’de yine penaltı golüyle 2-0 öne geçti. Ceza sahası içinde Bahoken'in Uğurcan Yazğılı'ya yaptığı faul sonrası, hakem Bahattin Şimşek VAR'ın uyarısı ile pozisyonu izledi ve beyaz noktayı gösterdi. Cikalleshi, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.

73. DAKİKADA Kayserispor’un Bahoken ile bulduğu gol ise iptal edildi. Bahattin Şimşek, pozisyonu izleyerek Kartal Kayra Yılmaz’ın Cicaldau’ya faul yaptığını belirledi ve gol iptal edildi. Kayserispor'da 89. dakikada Mane'nin şutu direkten döndü. Dönen topta Bohaken'in vuruşunu da kaleci Bernardoni kurtardı. Kalan dakikalarda skoru koruyan TÜMOSAN Konyaspor, kritik maçtan 2-0 galip ayrılarak puanını 18’e çıkardı. Maçın ardından futbolcular ve taraftarlar, 3 puanın sevincini doyasıya yaşadılar. 2023’ün son resmi maçını galibiyetle tamamlayan Konyaspor, ocak ayının ilk haftasında ilk devrenin son mücadelesinde Galatasaray’a konuk olacak. *HÜSEYİN AVNİ UĞUR

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.