Konya
°C
Yeni Meram
10.07.2024 00:35

KONYASPOR, KADROYU YENİLİYOR

Konyaspor’da sözleşmesi sona eren tüm futbolcularla yol ayrılığı yaşandı. Daha önce 9 isimle sözleşme yenilemeyen Anadolu Kartalı’nda ayrılık kervanına Steven Nzonzi de katıldı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz önümüzdeki sezonda yenilenmiş kadrosuyla sahada olacak

A+
A-
10.07.2024 00:35
09.07.2024 14:38
1
4612
ABONE OL


KONYASPOR’DA sezonun sona ermesiyle birlikte takımdan ayrılan futbolcu sayısı 10’a yükselirken, yeşil-beyazlılarda sözleşmesi sona eren tüm futbolcularla yol ayrılığı yaşandı. Yeşil-beyazlılarda geçtiğimiz günlerde prensip anlaşmasına varılan ve Erciyes kampına katılacağı açıklanan Steven Nzonzi, ülkesinden gelen teklifler üzerine kararından son anda vazgeçti ve Konyaspor ile sözleşme yenilemeyeceğini iletti. Bu yaşanan şok gelişmeyle Konyaspor’da sözleşmesi sona eren tüm futbolcularla yollar ayrılmış oldu. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, daha önce Teenage Hadebe, Kahraman Demirtaş, Cebrail Karayel, Ahmet Oğuz, Soner Dikmen, Valon Ethemi, Alexandru Cicaldau ve Anderson Niangbo ve Muhammet Demir ile de yollarını ayırdığını duyurmuştu.

KONYASPOR'DA sözleşmesi biten genç kaleci Mehmet Erdoğan ile de yeni kontrat imzalanmadı. Anadolu Kartalı’nda sözleşmesi bitecek Sokol Cikalleshi ve Oğulcan Ülgün ile sezon içinde kontrat uzatılmıştı. Guilherme Sitya’ya da opsiyon devreye konulmuştu. Konyaspor'un yeni sözleşme teklifine olumlu yanıt veren Nzonzi, sözleşme imzalamaktan vazgeçti. Kariyerinin sonuna yaklaşan Fransız orta saha, ülkesinde daha iyi şartlarda teklifler alınca sözleşme yenilemekten vazgeçti. Yeşil-beyazlı yönetim, Nzonzi’nin sürekli karar değiştirmesi ve süreci uzatması nedeniyle Fransız futbolcuya sözleşme yenilemeyeceğini iletti ve yollar ayrıldı. Konyaspor Kulübü de sosyal medyadan teşekkür mesajı yayımlayarak, “Teşekkürler Steven Nzonzi. Futbolcumuz Steven Nzonzi'nin sözleşmesi sona ermiştir. Kulübümüze verdiği hizmetlerden dolayı Nzonzi'ye teşekkür ederiz" denildi.

AYRICA Konyaspor Teknik Direktörü Ali Çamdı da takımdaki ayrılıkların devam edebileceğini söyledi. Çamdalı, “Yönetimin benden ayrılacak oyuncu listesi ile alakalı bir isteği olmadı ama tabii ki bize katılacak olanlar var. Ayrılacak olanlar da var. Kayseri'de ve Slovenya'da takımdaki herkese bu fırsatı vermek istiyoruz. Herkese o şansı tanımak istiyoruz. Bunun için burası bir fırsat. Tüm futbolcu arkadaşlarımdan beklentim bu. En iyi şekilde kendilerini buraya verip kalıcı olmak. Bence Konyaspor'da oynamak herkes için büyük bir şans. Umarım bunu herkes iyi şekilde değerlendirir. Kamptaki tüm arkadaşlara şans vermek istiyorum. Şu an takımımızda her mevkiinin oyuncusu var. Sonuçta transfer bütçe işi” dedi.

KONYASPOR’DA geçtiğimiz sezon kadroda yer alan 10 futbolcu ile yollar ayrılırken, gidenlerin isimlerin yerine yapılacak takviyelerle yeşil-beyazlılar önümüzdeki sezon yepyeni kadrosuyla Süper Lig’de mücadele edecek. Anadolu Kartalı transferde şu ana kadar sol kanat Yusuf Erdoğan, orta saha Ufuk Akyol, sağ kanat Tunahan Taşçı ve stoper Josip Calusic ile sözleşme imzalarken, 10 numara mevkisi için de Melih İbrahimoğlu ile prensip anlaşmasına vardı. Gurbetçi futbolcu, 18 Temmuz’da takıma katılacak. Konyaspor yönetimi, başta sağ bek ve forvet olmak üzere diğer mevkilere yapılacak takviyeler için de listedeki yerli ve yabancı futbolcularla temaslarını sürdürüyor. 

HABER KAYNAĞI : yenimeram.com.tr (Hüseyin Avni UĞUR)
HABER YORUMLARI
  1. Mustafa Çalışkan
    2024-07-10 20:56:09
    Bu zor günleride atlacağız inş...Bence gayet iyi gidiyoruz devam.Elini taşın altına çekinmeden koyacak arkadaşlarla devam.Başarılar...