Konya
°C
Yeni Meram
29.09.2024 18:15

Konyaspor, Trabzon'dan puansız dönüyor

Trabzon deplasmanında ilk yarıda net penaltısı verilmeyen Anadolu Kartalı, ikinci yarıda skor 3-1 iken 80’de Umut’la penaltı atışından yararlanamazken, Pedrinho ve Kramer’le de net fırsatları golle sonuçlandıramadı. Konyaspor, en az 1 puan alabileceği maçtan yenilgiyle ayrıldı

A+
A-
29.09.2024 18:15
29.09.2024 19:01
0
1202
ABONE OL


TÜMOSAN Konyaspor, Trabzon deplasmanında rakibine her iki yarıda yediği gollerle 3-2 mağlup olurken, 3 maç aradan sonra sahadan puansız ayrıldı. Mücadeleye tutuk başlayan ve ilk 20 dakikada neredeyse deyim yerinde ise topun yüzünü göremeyen Anadolu Kartalı, 16’da Visça’nın şık golüyle 1-0 geriye düştü. Yeşil-beyazlılar, golden sonra üzerindeki ölü toprağını atarken, Trabzonspor’a karşılık verdi ve oyuna ortak oldu. Nitekim, 24’de kullanılan köşe vuruşu sonrası Adil ile gol bulan ekibimiz skoru 1-1’e getirdi. Bu gol sonrası daha çok topa sahip olan Konyaspor, pozisyon üretmede sıkıntı yaşadı. İlk yarının 1-1 bitmesi beklenirken, 45+3’de Kramer’in topu elle oynadığı gerekçesiyle penaltı kazanan Trabzonspor, Banza ile bir gol daha bularak soyunmada odasına 2-1 önde gitti.

MAÇIN ikinci yarısına Konyaspor yine aynı 11 ile çıkarken, henüz 53. dakikada yine büyük bir savunma hatasıyla kalesinde golü gördü. Bu dakikada Sitya, pozisyonun ofsayt olduğunu düşünerek rakibine müdahale etmede geç kalınca, sahneye bir kez daha Banza çıktı ve farkı ikiye taşıdı: 3-1. Konyaspor Teknik Direktörü Ali Çamdalı 3-1’den sonra oyuna müdahale ederek Keyta ve Aleksic’i oyuna alırken, 68’de de çift forvete döndü. Umut ve Melih İbrahimoğlu’nun oyuna girmesiyle Konyaspor rakip kalede daha çok görünmeye başladı. Nitekim 68’de Kramer bomboş pozisyonunda topu filelere gönderemezken, 80’da Umut Nayir penaltı vuruşunda direğe takıldı. Maçın son bölümünde rakibinin de yorulmasıyla oyunu tek kaleye çeviren Konyaspor Pedrinho ile 2 net fırsatı golle sonuçlandıramazken, 89’da gelen Keyta golü puan almaya yetmedi.

TRABZONSPOR karşısında özellikle Melih ve Keyta’nın oyuna dahil olmasıyla daha etkili hücumlar yapan Konyaspor, en az 1 puan alabileceği maçtan eli boş ayrıldı ve 3 maç sonra yenilerek 8 puanda kaldı. Öte yandan ilk yarıda yeşil-beyazlıların net penaltısı verilmedi. Ceza sahası içinde Pedrinho’nun sert şutunu eliyle kesen Eren Elmalı’nın pozisyonunu ‘VAR’ yüze çarpma olarak değerlendirerek ekibimizin net penaltısını ‘es’ geçti. Maçın önemli dakikaları şöyle: 16. dakikada Bardhi'nin kullandığı faul atışı savunmadan döndü. Ceza yayı üzerinde topu önüne alan Vısca'nın vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Slowik'in sağından ağlarla buluştu. 1-0. 25. dakikada Bazoer'in arka direğe yerden gönderdiği topu iyi takip eden Ali Demirbağ, meşin yuvarlağı kaleci Uğurcan Çakır'ın solundan ağalarla buluşturdu. 1-1. 43. dakikada Kramer'in pasında ceza sahası dışından Pedrinho'nun vuruşunda kaleci Uğurcan meşin yuvarlağı kornere çeldi.

45. dakikada kullanılan korner atışında Banza'nın kafa vuruşunda Blaz Kramer'in eline çarpan top sonrası oyun devam etti. Ardından VAR tavsiyesiyle hakem Halil Umut Meler pozisyonu inceledi ve penaltı kararı verdi. 45+3. dakikada penaltıda topun başına geçen Banza'nın vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 2-1. 54. dakikada sağ taraftan kullanılan köşe vuruşu sonrasında Konyaspor savunmasının uzaklaştıramadığı ceza sahası içi sağ tarafında topu önüne bulan Banza çaprazdan yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 3-1. 67’de Yusuf’un ortasında Kramer ıska geçerek boş kaleye topu gönderemedi. 72. dakikada gönderilen uzun topla ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kalan Nwakaeme'nin vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Slowik'den döndü. 77. dakikada Denswil'in ceza sahası içinde Kramer'in ayağına basması sonucu hakem Halil Umut Meler, penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Umut Nayir'in vuruşunda meşin yuvarlak direğe çarparak dışarı çıktı. 89. dakikada Trabzonspor'un savunmasının uzaklaştıramadığı topu ceza sahası içi sol tarafında alan Pedrinho'nun pasında kale önünde bulunan Keyta düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 3-2. 

HABER KAYNAĞI : yenimeram.com.tr (Hüseyin Avni UĞUR)
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.