Konya
°C
Yeni Meram
13.06.2024 18:13

Konyaspor transfer tahtasını ne zaman açacak?

Konyaspor yönetimi transfer yasağını kaldırmak adına girişimlerini hızlandırdı ve FIFA’da bulunan 6 dosyaya ödenmesi gereken ücretin bir kısmını ödedi. Yeşil-beyazlı yönetim, kalan ödemeyi de Kurban Bayramı sonrasına kadar tamamlayıp transfer tahtasını açacak

A+
A-
13.06.2024 18:13
13.06.2024 15:23
0
2031
ABONE OL


*6 DOSYANIN 2’Sİ ÖDENDİ!
KONYASPOR’DA transfer yasağının kaldırılması adına ilk adım atıldı. Geçtiğimiz mart ayı içerisinde FIFA tarafından 3 dönem transfer yasağı cezasına çarptırılan yeşil-beyazlılarda bu cezanın Kurban Bayramı sonrasında kaldırılacağı öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde göreve devam etme kararı alan Başkan Ömer Korkmaz ve Yönetim Kurulu, bu yasağı kaldırmak adına kolları sıvamış ve maddi kaynak anlamında görüşmeler gerçekleştirmişti. Yeni Meram Gazetesi Spor Müdürü Hüseyin Turgut’un haberine göre yeşil-beyazlı yönetimin, FIFA’da bulunan 6 dosyanın ödemelerine başladığı ifade edildi. Cezanın tamamen kaldırılması için yaklaşık 80 milyon TL’nin üzerinde bir ödeme yapılması gerektiği öğrenilirken, Konyaspor yönetimin bu miktarın bir kısmını ödediği ve kalan ücretin de Kurban Bayramı sonrasına kadar ödenerek, transfer yasağının kaldırılacağı ifade edildi. FIFA’da bulunan 6 dosyanın 2’sinin çözüme kavuştuğu ve diğer dosyalardaki futbolcu veya kulüplere yapılacak ödemelerle ilgili görüşmelerin sürdüğü gelen bilgiler arasında.

*NZONZİ VE YUNUS BEKLEMEDE
KONYASPOR’un FIFA’da bulunan dosyaları şöyle: M'Poku’nun alacakları, Michalak'ın Ahmakt Grzony'i bonservisi, Robert Muric'in Rijeka'dan alınan bonservisinin yarısı, Niko Rak'ın Sibernik'ten alınan bonservisi, Prip'in Aalborg'dan alınan bonservisinin yarısı, Bouchalakis’in alacaklarının bir kısmı. Yeşil-beyazlı yönetimin söz konusu futbolcu veya bonservis ödemelerine tek tek başladığı öğrenilirken, tüm dosyadaki ödemelerin bayram sonrası tamamlanacağı ve transfer cezasının tamamen kaldırılmış olacağı gelen bilgiler arasında. Anadolu Kartalı, bu problemi çözdükten sonra ise yeni sezonun kadrosunu kurmak adına transferde düğmeye basacak. Yeşil-beyazlı yöneticiler ilk olarak iç transferde takımda kalması istenilen futbolcularla masaya oturacak ve ardından da dış transferde görüşülen isimlerle temaslarını sıklaştıracak. Konyaspor, iç transferde sözleşmeleri sona eren Yunus Mallı ve Steven Nzonzi ile sözleşme uzatmayı düşünürken, yeşil-beyazlı yönetim bu iki futbolcuya da teklifini iletti.

*EN AZ 10 TRANSFER YAPILACAK
ALINAN bilgiye göre iki ismin de henüz olumlu veya olumsuz bir dönüş yapmadıkları ve yönetimin beklemede olduğu öğrenildi. İki futbolcunun olumlu cevap vermesi halinde 1’er yıllık daha sözleşme imzalanacak. Öte yandan Konyaspor yönetimi, dış transferde en az 10 futbolcuyu kadrosuna katmayı hedefliyor. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından (TFF) verilen ‘kadro kısıtlama’ cezası nedeniyle şu an için 23 kişilik kadro kurabilecek olan yeşil-beyazlılarda, bu cezanın kaldırılması için de görüşmeler sürüyor. TFF’nin temmuz ayı içerisinde başkanlık seçimi olması nedeniyle temaslarını sıklaştıran yönetim, şu ana kadar yapılan görüşmelerde net bir sonuç alamasa da ilerleyen günlerde bu cezanın ertelenmesi yönünde karar çıkabileceği ve temsilcimizin sezona 26 kişilik kadroyla başlayabileceği gelen bilgiler arasında. Bu cezanın kalkması veya ertelenmesi durumunda, Konyaspor yönetiminin dış transferde 10 veya daha fazla isimle sözleşme imzalayabileceği öğrenildi. 

HABER KAYNAĞI : yenimeram.com.tr (Hüseyin Avni UĞUR)
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.