Konya
°C
Yeni Meram
27.11.2023 16:59

Konyaspor'un yeni başkanı Ömer Korkmaz! Korkmaz'dan ilk açıklama

Konyaspor'da ilk oturumda çoğunluk sağlamadığı içir ertelenen Olağanüstü Genel Kurul dün gerçekleştirildi. 423 delegenin katıldığı Genel Kurul tek listeyle yapılırken, açık oylama ile Ömer Korkmaz başkanlığa seçildi. Kartal’ın güncel borcu ise 20 milyon Euro olarak açıklandı

A+
A-
27.11.2023 16:59
27.11.2023 18:46
0
5156
ABONE OL


TÜMOSAN Konyaspor’da Fatih Özgökçen dönemi sona ererken, Ömer Korkmaz dönemi ise resmen başladı. Yeşil-beyazlılarda 20 Kasım’daki ilk oturumda çoğunluk sağlamadığı için ertelenen Olağanüstü Genel Kurul, dün çoğunluk aranmaksızın ikinci oturumda gerçekleştirildi.

423 delegenin katıldığı Genel Kurul tek listeyle yapılırken, açık oylama ile Ömer Korkmaz başkanlığa seçildi. Süper Lig’de kötü sonuçların ardından Olağanüstü Genel Kurul kararı alınan Konyaspor’da geçtiğimiz hafta çoğunluk sağlanamadığı için gerçekleştirilemeyen kongre dün çoğunluk aranmaksızın yapıldı. Delegelerin büyük ilgi gösterdiği ve 423 delegenin katıldığı açıklandığı Olağanüstü Genel Kurul toplantısı bir otelde yapıldı. Divan başkanlığını Fatih Yılmaz’ın yaptığı kongrenin açılış konuşmasını Fatih Özgökçen yaptı. Görev süresinde ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirterek, bundan sonra atkılarını takarak Konyaspor’u desteklemeye tribünden devam edeceklerinin altını çizdi.

KONYA Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise katılımın çokluğundan ötürü delegelere teşekkür ederek, “İnanıyorum ki bu genel kurul kulübün geleceğine ışık tutacaktır. Konyaspor şehrimizin tutkusu ve markasıdır. Bizde kulübe destek noktasında elimizden geleni yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz. Unutmayalım ki her değişim yeni bir fırsattır. Yeni dönem Konyaspor’umuza hayırlı olsun” dedi. Kongrede konuşan CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş ise Konya’nın kadim bir kent olduğunu belirterek, “Sadece tarım ve saniyede önde olmak tabiki bizim için yeterli değil. Sanat ve spor alanında da öne çıkmamız gerekiyor. Bu noktada en büyük markalarımızdan biri de Konyaspor. Bu nedenle kulübe sahip çıkmalıyız. Geçmiş yönetime teşekkürlerimizi iletirken, yeni yönetime de başarılar diliyorum” dedi. Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer de Konya’nın her alanda başarıyı hedeflediğini sporda da önde olmak için uğraş verdiğini belirterek Konyaspor’un daha da başarılı olacağına inandığını vurguladı.

KONGRENİN hayırlı olmasını temenni eden Ak Parti Milletvekili Latif Selvi ise “Acısıyla tatlısıyla yıllarımız Konyaspor ile birlikte geçti. Şehir aktiviteleri çok önemli. Konya’mızın potansiyeli yüksek hep birlikte hareket edersek Konyaspor’da büyük başarılar yakalayacağımız düşünüyorum. İnşallah Konyaspor’un zaferleriyle sevineceğimiz günler yaşayacağız” ifadelerine yer verdi. Konyaspor’un eski yöneticilerinden olan ve genel kurulun en eski delegelerinden Şemseddin Beştav ise kongrede söz alarak yönetimin ibra edilmemesi gerektiğini, bu borç yüküyle Konyaspor’un geleceğinin ipotek altına alındığını belirterek, yönetimi ibra etmediğini ve hakkını helal etmediğini söyledi. Faaliyet ve denetleme raporlarının izlenmesi ve son dönem yönetimin ibrasının ardından seçime geçildi.

BEŞTAV’IN ardından söz alan Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen ise “Şemseddin bey açıkça bilgi almak isteğini söyledi. Açıklayalım o zaman. Biz Hilmi beyden 320 milyon TL borçla kulübü devraldık. Ekonomik daralma ve krizleri göz önüne aldığımızda 30 milyon Euro borçla aldığımız kulübü 20 milyon Euro olarak devrediyoruz. Yani 10 milyon Euro tutarında bir borç ödemişiz. TL cinsinden den söyleyeyim. Şu an için TL cinsinden 634 milyon borcumuz var” dedi. Tüzüğün 29.maddesi gereği listesinde kongre üyesi olmayan isimlere yer verildiği için adaylardan Bekir Akdemir’in listesi Divan Kurulu tarafından kabul edilmedi. Ömer Korkmaz’ın listesinde yer alan kişilerin hepsi delege üyesi olurken, bir diğer aday olan Bekir Akdemir’in listesinde ise sadece 3 kişinin delege olduğu Divan Kurulu tarafından açıklandı. Bu durum sonucunda tüzüğe göre Konyaspor’da başkanlığa aday olan Bekir Akdemir’in listesi kabul görülmedi. Bu gelişme üzerine seçime tek listeyle girildi. Açık oylama sonucunda ise oy birliğiyle Ömer Korkmaz yeşil-beyazlıların yeni başkanı oldu. *HÜSEYİN TURGUT

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.