Konya
°C
Yeni Meram

 Mart -nisan gibi çalışmalar başlayacaktı, 2030 yılına belki…

 Mart -nisan gibi çalışmalar başlayacaktı, 2030 yılına belki…- Abdullah LEBLEBİCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
18.05.2024 00:59
17.05.2024 16:02
0
730
ABONE OL

Leblebicia@gmail.com
Yerel seçimler öncesi mart aynın ilk haftasında Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu AK Partinin Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışı için Seydişehir'e gelmişti. Hem Ak Parti ilçe teşkilatında, hem de kamuoyunda tek beklenti vardı.
Sayın Bakan “Merak etmeyin, talimat veriyorum, Ödenek de çıkartıyorum, hepinizin merakla beklediği Alacabel Tüneli ulaşıma açılacak” demişti. BEKLENTİMİZ VARDI. Seydişehir ve bölge kamuoyu da yılan hikayesine dönen tünelin açılacağı beklentisi ile derin bir nefes alacaktı. BEKLENTİMİZ BUYDU. Üzülerek ifade ediyorum, Bakan Uraloğlu, beklentilerin dışında,
“Bundan sonra bu tünelin ben daha yakın takipçisi olacağım sözünü size veriyorum. Karayolları Bölge müdürümüz burda Genel Müdürümüz Taşkent’ta oraya gitmişti, ona da gerekli talimatları verdim en kısa sürede bu tüneli bitirip sizin gündeminizden çıkaracağım” ifadelerine yer verince AK Parti ile teşkilatı ve kamuoyunda tam anlamı ile soğuk duş etkisi yarattı. YANİ HAYAL KIRIKLIĞI… Bunun yanında Sayın Bakanın zahmet etmeyip Tünele kadar gitmemesi de ayrıca bir üzüntüye sebep olmuştu.
Bu bilgileri verdikten sonra, yaptığım görüşmelerden bahsedeceğim. Bakan Uraloğlu’nun “Bundan sonra bu tünelin ben daha yakın takipçisi olacağım sözünü size veriyorum” Cümlesini Partinin ileri gelenleri, talihsiz bir açıklama olarak nitelendirerek, Bakanlık takip makamı değil, İcra makamıdır. Siyasiler olarak bizler takip ederiz, Bakanlık da İcra makamı olduğu için karar verir, emir verir, ödenek çıkartır, yani gerekeni yapar diyerek görüşlerini dile getirdiler.
Gelişmeler ile ilgili görüş ve düşüncelerini aldığım siyasilerin yukarıda bahsettiğim ifadelerine aynen katılıyorum. Zira Milletvekilleri başta olmak üzere Siyasiler takip ve talep eder, Bakanlık ta İcra makamı olduğu için gereğini yapar. Ulaştırma ve alt yapı bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ nun, “Bundan sonra bu tünelin ben daha yakın takipçisi olacağım sözünü size veriyorum” demesi, Alacabel tüneli ile pek de ilgisi olmadığının göstergesidir. Kısa bir değerlendirme yapayım. Tünelde ışık görüldü, buraya kadar çok güzel. Ancak, ışıklandırma, kaplama, asfalt, havalandırma, radyo yayını, acil kaçış bölgeleri vesaire, vesaire, bunların yapılması bile başlı başına bir yıldan fazla sürer. Nisan geçti Mayıs ayının da sonlarına geldik, çalışma yok. Bir diğer önemli konu da, Tünelin çıkış noktası olan Ceceler köyünden Cevizli yol kavşağına kadar 12 kilometrelik bir yol inşaatı var. Kısa süre önce bu güzergahta inceleme yaptım. Çalışma var mı? Diye. Ne yazık ki burada da bir çalışma yok. Buraya bugün başlansa bile en az iki yıl yapımı sürer. Söz verilmişti ya, Mart Nisan gibi çalışmalar başlayacaktı, 2025 yılında tünel ulaşıma açılacaktı. Çok ümitlenmeyelim. 2030 yılına belki açılır.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.