Konya
°C
Yeni Meram

180 DERECE DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜN SİYASİ, SOSYAL, EKONOMİK VE KÜLTÜREL KARŞILIĞI NEDİR? (2)

180 DERECE DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜN SİYASİ, SOSYAL, EKONOMİK VE KÜLTÜREL KARŞILIĞI NEDİR? (2)- Kudsi ÖNCÜ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
14.10.2021 01:55
13.10.2021 12:56
0
1942
ABONE OL

Yıllarca uğraştıkları, bekledikleri olmadı. Sürekli yeni söylemler, eylemler gerçekleşiyordu. Doğu Akdeniz’de ekonomik münhasır alan diyor, Karadeniz’de petrol kuyuları açıyor, Libya’yla anlaşma yapıyor, Ermenistan’ın Karabağ işgalinin kurtuluşunu gerçekleştiriyor, daha yüzlerce girişim ABD’yi kudurtuyor. "Türkiye'yi artık yeniden terbiyeli çocuğa dönüştürmek mümkün değildir.” diyorlardı. Yeni hamleler ve stratejiler gerekir. Zemin müsait, ABD’nin söylemlerine denk söylemlere sahip siyasiler var. HDP kamuflajında PKK’yı kabullendirme gayretindeki çalışmalara katkı sağlayan siyasiler var. Kuzey Irak Kürt yönetimiyle TC devletinin bilgisi dışında görüşme yapan, görüşme mahallinde Türk Bayrağının bulunmaması şartını bile ifade edecek cesaretten yoksun bir muhalefet var. Recep Tayyip Erdoğan'dan kurtulmak adına Biden'dan yardım isteyecek kadar şuur ve şahsiyet yoksunu bir muhalefet var. PYD/PKK Kürt devletinin kurulmasına sıcak bakan, teröristlere SİHA’ların kullanılmasını kınayan, Türk ordusuna satılmış diyecek kadar çukurlaşmış, gezi olaylarıyla başlatılmış isyan provasına masum gençlik hareketi diyen, milli ruh yoksunu bir muhalefet var. Tam da ABD’nin istediği gibi Ak Parti’nin kökünü kazımaya, İzmir’e kadar kovalayıp denize dökeceğine yemin eden bir muhalefet var. 15 Temmuz işgal hareketine kontrollü darbe diyen, İstanbul Beylikdüzü’nde Makarios heykeli yapan, Azerbaycan zaferini kutlamak adına Azerbaycan’a gidemeyen, Karabağ savaşında Türkiye’nin cihatçıları gönderdiği yalanını söyleyerek Ermenistan sözcülüğüne soyunan bir muhalefet var.
Değerli dostlarım daha hangisini sayayım. Her savunmalarında sığındıkları Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'le bunların nasıl alakası olabilir.
Biraz da ana muhalefetin dostlarının saçmalarından seçmeler aktarmak istiyorum.
Cumhurbaşkanımızın TBMM’de gözyaşlarıyla "Anadolu’nun yiğit evladı Başbakanımız" diye takdim ettiği zat; partisinin kuruluşundan sonra Diyarbakır’da bir konuşmasında "bu hükümet demokratik haklarınızı gasp etmiştir. Kayyumlar atayarak sizin kendinizi idare etme hakkınızı almıştır. Bunların demokrasiyle ilişkileri yoktur."
Bu nasıl bir ilkesizlik, başbakanken kayyumları atayan sensin, hendek ve çukur eylemleri zamanına aittir.
Şimdi bir diğerine bakalım.
Cumhurbaşkanımızın terörle mücadelesinde, teröriste indirilen darbeyi Netanyahu’ya benzetecek kadar alçalmış, Filistin’deki soykırımla eşleştirecek kadar haysiyetsizleşmiştir.
Değerli dostlarım, CHP’nin dostlarıyla beraber 180 derece değişim ve dönüşümünün geometrik yeri, bulunduğumuz noktaya uzanan doğrunun başlangıç noktasıdır. Tam da gericiliğin başlangıcıdır.
Vecihi Hürkuş’un başına gelenler Selçuk Bayraktar’ın başına gelecek.
Atatürk’ün temellerini attığı fabrikaların başına gelenler savunma sanayinin, nükleer sanayinin, yerli arabamızın, ASELSAN’ın, TEİ’nin, TUSAŞ’ın ve daha onlarca tesislerimizin başına gelecektir.
Sosyal alanda elde edilen kazanımlar kaybedilecektir. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bir etkinlikte Türkçe ezan provasını unutmadık. Ezandan rahatsız oldukları için yürüyüş yapanları unutmadık. Demirtaş’ın provokasyonuyla Diyarbakır’da Yasin Börü'yü ve 52 masum insanımızı katleden katile şeref madalyası takdim edeceğini söyleyen CHP’yi unutmadık.
Değerli dostlarım, CHP’nin genetik karakteri haline gelmiş vasıflarından kurtulması mümkün değildir.
Ne zaman bu vasıflarından kurtuldukları kamuflajlarına bürünseler bir yerde karakterleri kendilerini ele veriyor
Umarım 180 derece değişim ve dönüşüm teorisi gereği kadar anlaşılmıştır.
Sevgili gençler bütün farklılıklarımız zenginliğimiz olmalıdır. Çatışma sebebi olmamalıdır. Ortak paydamız vatanımız, bayrağımız, bağımsızlığımızdır.
Türk milletinin karakterinde esaret yoktur. TEKNOFEST yarışmalarında bilim ve buluşlarınızla üç yıldır destanlar yazıyorsunuz. Buluşlarınız bir sonraki yılda ürün olarak önümüze çıkıyor.
Niçin muhalefetten bir tek siyasinin tebrik ve teşvike dair beyanlarını duymadık. Söyledikleri tek cümle "Türk gençleri Türkiye’yi terk etmek istiyormuş.”
Şu anda Akkuyu Nükleer Santral projesinde 12000, TUSAŞ ve TEİ de 10.000, Bayraktar da 7000 mühendisimiz mevcuttur. Hepsi de sahasının en iyileridir. Bir kez bunlardan bahsetmeniz sizi depresyona mı sokar?
180 derece değişim ve dönüşümünde bunlar da geri vitesin kapsamında mı?
Gerçekleri anlatmak vatan borcudur.
Vatanımız var olsun, milletimiz sağ olsun.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.