Konya
°C
Yeni Meram

23 Nisan: Çocuk Gözünden Büyüklerin Yansımaları

23 Nisan: Çocuk Gözünden Büyüklerin Yansımaları- Medine EKMEKCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
24.04.2024 00:24
23.04.2024 14:25
0
541
ABONE OL

23 Nisan, her yıl kutladığımız, milli coşkuyla marşlar söylediğimiz, bayraklarımızı göndere çektiğimiz özel bir gün. Bu anlamlı günün kutlanma sebebi ise, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun temellerinin atıldığı 23 Nisan 1920'dir.
Peki ya bu günü bir de çocukların gözünden, o masum ve kocaman bakış açılarıyla deneyimleseydik ne olurdu?
Çocuklar, dünyayı keşfetmeye hevesli, her şeye merakla bakan küçük varlıklardır. 23 Nisan'da sokaklarda bayraklar sallanırken, coşkulu marşlar yankılanırken, çocukların gözlerinde de bambaşka bir heyecan ve sevinç parıldar.
Bu özel günde çocuklar, yetişkinlerin bakış açılarını da fark ederler. Büyüklerin yüzlerindeki coşkuyu, gözlerindeki parıltıyı görürler. Belki de o an, çocuklar da bu milletin bir parçası olduklarının bilincine varırlar.
Çocuklar, yetişkinlerin marşları söylerken ne kadar coşkulu olduğunu, bayrakları göndere çekerken ne kadar gururlu olduğunu görürler. Bu sayede, vatan sevgisinin ve milli birliğin önemini de anlarlar.
Bir de şu konuya dikkat çekmek istiyorum; her yıl 23 Nisan'da çocuklar büyüklerin makamına oturur sohbet ederler. Hoş bir çerçeve olsa da bu yıl kalıplar kırılabilirdi. Nasıl yani diyeceksiniz?
Nisan’da artık çocuklar makam sahiplerinin yerine geçmek yerine makam sahipleri çocukların yerine geçsin.
Örneğin: Sanayi bakanı, en azından yarım gün sanayide çalışan bir çocuğun yerine geçsin. Ticaret bakanı, gün boyunca pazarda su satsın. Sağlık bakanı, sadece bir gece parkta yatsın.
Ulaştırma bakanı, Bir kere de olsa halk otobüsüne binsin. Aile bakanı, çocuk esirgeme yurdunda 24 saat geçirsin.
Yani, çocukların büyüklerin makam konforunu anlamasına gerek yok, senede bir kere de olsa çocukların halinden anlamanın onların gözünden hayata bakmanın yaşam şartlarının yaşayamazsanız da hissetmenin ne demek olduğunu gördüğünüzde, politikaları da ona göre oynarsınız.
23 Nisan, sadece çocukların değil, yetişkinlerin de yeniden çocuklaştığı, masumiyet ve umut duygularıyla bir araya geldiği özel bir gündür. Bu anlamlı günün kutlanması vesilesiyle, tüm çocuklara mutlu ve umutlu bir gelecek diliyoruz.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.