Konya
°C
Yeni Meram

Adliye lojmanlarına el atacak bir babayiğit yok mu?

Adliye lojmanlarına el atacak bir babayiğit yok mu?- Abdullah LEBLEBİCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
10.02.2024 00:51
09.02.2024 14:53
0
2914
ABONE OL

Yazımın başlığı okununca toplumun hemen hemen tamamının hem fikir olacağı bir konuya parmak bastığım hemen anlaşılır. Yıl 1983 Milli Egemenlik caddesinde Adliye lojmanları tamamlanmış, hakim ve savcılar zamanın en modern evlerine oturmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşamışlardı. 19 daireli lojmanlara Hakim ve Savcıların tamamı yerleştirildikten sonra kalan dairelere Kıdem sırasına göre müdürlere, daha sonra da memurlara tahsis edildi. 25 yılı aşkın bir süre geçince lojmanlar ilgi görmemeye başladı ve nihayet 2021 yılının 25 Kasım günü de tamamen boşaldı. Neden boşaltıldı diye araştırma yaptım. Emekli olmuş çalışanlarla görüştüm, bakımsızlık, kalorifer ücretlerinin fazlalığı gibi çeşitli fikirler öne sürdüler. Bulunduğu mevkii olarak ilçenin en güzel, ilgi odağı olan bir yerinde devasa bir bina bize bakıyor. Yani karşılıklı bakışıyoruz.
ARTIK ATIL VAZİYETTE
İlçenin fazla ilgi gören bir yer de 19 dairesi bulunan devasa Adliye Lojmanları tam anlamıyla artık “ATIL BİR DURUMDA.” Malum 2-3 yıl da bir Hakimler ve Savcılar kararnamesi yayımlanır, gidenler, gelenler olur. Çok iyi biliyorum, atama zamanlarında ilçenin kaymakamı, Belediye başkanı, hatta biz basın mensupları ve bir çok müdür amir yeni gelen hakim ve savcılara ev ararız. Ne acı değil mi? Elimizin altında 19 dairesi bulunan bir bina var, bizler yeni atananlara ev arıyoruz. Şunu da belirteyim, ne zaman adliye lojmanlarının durumu konuşulsa, “Bu kadar zengin miyiz? Bu binanın hali ne” “Allah aşkına şurayı bir gündeme getirmem istenir.” Valla ne diyeceğimi bilemiyorum. Bir konuya daha dikkat çekeyim, yeni Kaymakamlık binası tamamlandı, bugün yarın hizmet vermeye başlayacak.
Kaymakamlık binasının hemen yanı başında bulunan Adliye lojmanlarının bulunduğu bina arsa her ne ise daha da kıymetli hale geldi. Buranın imarı 8 kata izin veriyor. Arsa olarak kat karşılığı verilse sanırım 40-50 daire yapılabilir. Bu da Hakim ve Savcıların tamamının ev sorununu ortadan kaldıracağı gibi memurların da bir kısmının ihtiyacını karşılar. Hatta zeminine büyük bir iş yeri yapılsa binanın ısıtma başta olmak üzere asansör, merdiven aydınlatma, temizlik ve diğer giderlerinin önemli bir kısmını karşılar. Tabi en önemlisi hakim ve savcılarımız ile birlikte lojmanda kalanların güvenli bir yerde istihdamı sağlanır ki, işin asıl önemli tarafı bu. Bunun sağlanması için; “Adliye lojmanlarına el atacak bir babayiğit yok mu?” demekte bana düşüyor…

 leblebicia@gmail.com 

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.