Konya
°C
Yeni Meram

Alacabel Tünelinin 2030 yılına bile açılması zor görünüyor

Alacabel Tünelinin 2030 yılına bile açılması zor görünüyor- Abdullah LEBLEBİCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
25.05.2024 00:31
24.05.2024 13:22
0
1194
ABONE OL

Alacabel tüneli ile ilgili, "Mart -nisan gibi çalışmalar başlayacaktı, 2030 yılına belki…" başlıklı bir yazım oldu. Görüşüme katılanlar, katılmayanlar oldu. İktidar cephesi olmaz Bayram sonu çalışmalar başlayacak derken, muhalefet kanadı ise ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumu örnek gösterdi.
GERÇEKÇİ OLALIM
Alacabel tünelinin akıbeti Demirkapı Tünelinin ve Beyşehir - Antalya yolunun ulaşıma açılması ile  ikinci plana düştü. Üst makamlarda konuyu takip edecek bürokrat ve siyasilerimiz de olmayınca kamuoyunda şöyle bir ortak görüş hakim oldu. "Biz zaten ümidinizi kesmiştik" Kamuoyu bu düşünceler içinde iken bomba gibi bir gelişme daha yaşandı. Tüneli yapan şirket, Seydişehir sınırlarında, tünelin giriş kısmında bulunan şantiyesini sürpriz bir kararla taşıma kararı aldı. Edindiğim bilgiye göre, beton santralinin de bulunduğu şantiye Ceceler köyüne taşıyor. Gerekçesi ise, çalışmalarına burada devam edecek. Yine edindiğim bilgiye göre şirket Kurban Bayramı sonrasında çalışmalarına başlayacak deniyor. Oysa daha önce yapılan bilgilendirme de 4.-5. ayda çalışmalar başlayacaktı.  Şimdi aklıselim düşünelim. Şirket Seydişehir de ki şantiyesini tamamen söküp Ceceler köyüne taşıyor, çalışmalarına da  Kurban Bayramı sonrasında başlıyor. Bu demek ki tünelin Seydişehir bölgesi için yapılacak çalışmalar, Başta beton olmak üzere diğer malzemelerin de 50-60 kilometrelik bir yolla taşınarak yapılması demek. Buradaki şantiye sökülmeden 1-2 kilometre gidilerek yapılacak çalışmalar 50-60 kilometre gelinerek yapılacak. ÖYLE Mİ? Buna akıl erdirebilen varsa söylesin, biz de inanalım. 
İŞTE SİZE KARADENİZ FIKRASI GİBİ BİR KARAR DAHA
Alınan bu tuhaf kararı Alacabel Tünelinin tamamen gözden çıkarıldığı yönünde algıladığımı ifade etsem, kim ne diyebilir? Bir önceki yazının başlığında, "Mart -nisan gibi çalışmalar başlayacaktı, 2030 yılına belki…" demiştim ya, Şimdi bu düşüncemi şimdi revize ediyorum. Bu şartlar ve alınan kararlar sonucunda Alacabel Tünelinin 2030 yılına bile açılması zor değil nerede ise imkansız görünüyor. Şimdi bu ifadelerim eminim ki yalanlanacak, ama ben yine de yazayım. “TÜNELİN BELLİ BÖLGELERİNDE ÇÖKMELER MEYDANA GELİYORMUŞ.” Bu da ayrı bir olumsuzluk… Bu şartlarda, 2030 yılına açılır ise kurban keselim.

leblebicia@gmail.com

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.