Konya
°C
Yeni Meram

Anadolu Kartalı Kanarya’yı avladı

Anadolu Kartalı Kanarya’yı avladı- Hakan MARKUPÇU- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
31.10.2021 12:24
31.10.2021 12:32
0
2159
ABONE OL


Fenerbahçe karşısında çok iyi bir oyun sergileyen Anadolu Kartalı Konyaspor, 9 dakika uzatılan ve son saniyeleri adeta nefes kesen maçta sahadan 2-1 galip ayrılmayı başararak, zirveye doğru kararlı şekilde kanat çırpmaya devam etti.
2. dakikada Soner Dikmen'in güzel golü ile adeta maça 1-0 önde başlayan Konyaspor Abdülkerim Bardakcı ile dakikalar 10'u gösterirken durumu 2-0'a getiren golü attı ve uzun zaman sonra daha kalabalık olan tribünleri coşturdu…
Amir ve Ahmet Hassan'ın sakatlıkları nedeniyle forma giyemediği maçta Cikalleshi haftalar sonra 11'de başlarken Konyaspor'un hücum hattına çok önemli katkıları ile dikkat çekti ancak 33'te de öyle bir gol kaçırdı ki durumu 3-0'a getirmesi işten bile değildi doğrusu...
Konyaspor'un 30 dakika içerisinde iki farklı öne geçmesi belki geçtiğimiz hafta içi İlhan Palut'un basınla sohbeti sırasında kullandığı ve cımbızla çekilen bir cümlesinin belli bir kesimce alay konusu edilmesine de bir göndermeydi.
Fenerbahçe Teknik Direktörü’nün bu iki gol sonrası dakikalar 40'ı gösterirken 3 oyuncu birden değiştirmesi dikkat çekiciydi.
Fırtına gibi başladığı ve çok iyi mücadele ettiği ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı Konyaspor. İlk yarı bitmeden 3 oyuncu değiştiren Fenerbahçe ikinci yarıya oldukça baskılı başlamak arzusundaydı.
55'te Sehic inanılmaz bir refleks ile golü önledi.
63'te gerçekten inanılmaz anlar yaşandı.
Önce Konyaspor ceza sahası içerisinde sert şutu kaleci Sehic önledi ve gelişen ani atakta Konyaspor yine 3. golden oldu.
Topla harika savunma arkasına sarkan Serdar Gürler rakiplerini bir bir geçip boş kaleye atılsın diye verdiği pası kale çizgisi önünde Çekiçi zoru başararak auta attı, oysa arkasında çok daha müsait durumdaki Bütüci vardı ki o gol olsa durum 3-0'a gelecekti.
Cekici ve Bütüci'yi kenara alan Teknik Direktör İlhan Palut, Rahmanovic ve Michalak ile maçın bitimine 20 dakika kala 5 oyuncu değişikliği hakkının tamamını kullanan Fenerbahçe'ye karşı hamleler yaptı.
Bloklar arasındaki bağlantıları çok iyi sağlayan, takım halinde çok diri ve çok istekli görünen Konyaspor, ikinci yarıda daha çok pozisyon bulan Fenerbahçe atakları karşısında biraz geriye yaslanmaya başlıyordu belki istemsizce...
78'de sakatlanan Valencia oyundan çıkınca, değişiklik hakkı kalmayan Fenerbahçe sahada 10 kişi kalırken, çok hatalı ve anlamsız çok gereksiz bir top kaybı sonrası yapılan faul atışı ile gelen gol Fenerbahçe'ye umut ışığı doğurdu 84'te ve İrfan Can Kahveci frikikten attığı güzel gol ile durumu 2-1'e getirdi.
Maçın sonuna eklenen 9 dakika ikinci yarıda gereksiz geriye yaslanan Konyaspor'da adeta yürekleri ağıza getiren dakikalar yaşanmasına neden oldu durum 2-1'e gelince...
Maçın ilk yarısında Konyaspor öne geçtikten sonra adeta 9 doğuran ve 3 oyuncu birden değiştiren, sonrasında değişiklik hakları da bitince sakatlık sonrası sahada 10 kişi kalan Fenerbahçe'ye maçın sonuna eklenen 9 dakika uzatma ile umut vadediliyordu adeta.
Son saniyelerde Michalak kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonu kaçırdı ve inanılmaz heyecana sahne olan zorlu mücadele Konyaspor'un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.
Bu alınan 3 puan muhteşem bir başarı öyküsünün bir halkası daha oluyordu ve gelecek haftalara çok daha farklı bakılmasına vesile oluyordu doğrusu.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.