Konya
°C
Yeni Meram

ANADOLU KARTALI ZİRVEYE YAKLAŞTI

ANADOLU KARTALI ZİRVEYE YAKLAŞTI- Hakan MARKUPÇU- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
21.11.2021 18:29
21.11.2021 19:08
0
1927
ABONE OL


Beklendiği gibi zorlu geçen maçta son sıradaki Rizespor'u 3-0 net skorla geçmeyi başaran Konyaspor, son 4 maçından da 3 puanla ayrılıp zirveye tutunarak 3. sıradaki yerini korumayı başardı.
Henüz 44. saniyede bulduğu muhteşem hazırlanan golle adeta maça galip başladı Konyaspor. Rakibi karşısında topu kazandığı ilk atağında Cikalleshi'nin üstün gayreti ve sonrasında harika pasına çok güzel bir vuruş yapan Bütüci takımını 1-0 öne geçiren golü atıyordu...
Golle başlayan ancak sonrasında oyunu rolantide tutma gayretinde olan ve genelde topu rakibine bırakan bir Konyaspor izledik ilk yarıda.
Zaman zaman bireysel hatalar nedeniyle kaptırılan toplar sonrası tehlikeli anlar da yaşandı Konyaspor kalesinde ki bunlardan birisinde Abdülkerim penaltı yapma pahasına ayağını gol vuruşunun önüne koyarak tehlikeyi uzaklaştırırken, bir diğerinde ise Ahmet Çalık kırmızı görme pahasına rakibini indirdi neyse ki sarı kartla kurtuldu. O faulde kullanılan top üst direkten sahaya dönerken tribünler derin bir oh çekiyordu...
Rizespor; Baiano, Boldrin, Boyd ve özellikle Bolasie ile tehlikeli ataklar geliştirmesi dikkat çekerken, Konyaspor ise rakibinin ataklarını bir bir engelleyerek zorlansa da soyunma odasına 1-0 galip girmeyi başarıyordu. Erken golün rahatlığı ve özellikle ileride top tutamama çok sıkıntılı anlara sahne oluyordu ilk yarıda...
İkinci yarı 49'da topla buluşan Serdar Gürler çok iyi pas çıkardı ama Bütüci maçtaki ikinci golünü atma şansını kötü vuruşuyla topu üstten auta atarak kaçırıyordu ne yazık ki.
Rize atağında bir top daha direkten dönerken, doğrusu ben bu aut atışlarında paslaşarak oyuna başlama modasına çok kızıyorum arkadaş ne gerek var bilemiyorum ve bu her denendiğinde kaleye tehlike olarak dönmesine rağmen ısrarla denenmesine anlam veremiyorum.
Neyse ki o talihsiz ve çok sıkıntıya düşülen anlarda top direkten döndü o pozisyonda ama bu işe bir son verilmeli artık.
Bu tehlike yaşandıktan sonra dakikalar 60'ı gösterdiğinde Teknik Direktör İlhan Palut oyuna müdahale ederek ilk hamlesini gerçekleştirdi ve Çekici'yi kenara alarak M'Poku'yu sahaya sürdü. Bu oyuncu da 3 dakika sonra Serdar Gürler'in harika asistinde şık bir vuruşla golünü atarak sıkıntılı dakikalarda Konyaspor'u 2-0 öne geçirdi.
80'de Soner-Oğulcan ve Bütüci-Michalak ve 87'de Serdar-Adil ve Cikalleshi-Ahmet Hassan değişiklikleri yapan Teknik Patron Palut, takımının daha çok topa sahip almasını arzularken bunu da başarıyordu…
Çok zorlu mücadelelere sahne olan maç Konyaspor'un arzu ettiği şekilde devam ederken, 4 dakika uzatma sonrası daha önceki maçlarda da sonradan oyuna girip net pozisyonlar harcayan Michalak bu kez son saniyelerdeki sert vuruşuyla takımının 3. golü atarak maçta skoru da belirleyen golü attı.
Böylece Konyaspor son sıradaki rakibini 3-0 yenerek zorlu ligde zirveye tutunmaya devam ederek 3. sıradaki yerini de korumayı başardı.
Tebrikler Anadolu Kartalı…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.