Konya
°C
Yeni Meram

BİR GÜZEL UYGULAMA

BİR GÜZEL UYGULAMA- Mehmet HANÇERLİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
21.03.2024 00:43
20.03.2024 12:14
3
2715
ABONE OL

Bugün hem Büyükşehir'imiz hem de güzide ilçemiz Meram için güzel bir uygulamayı dile getirmek istedik. Profesör Dr. Necmettin Erbakan Caddesi, Meram için o kadar önemli ve bir o kadar da değerli bir yatırım. Bu yatırımın da çocukluğuna bir inmek lazım.
O dönem Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek Bey'in son döneminde yanılmıyorsam Beyşehir Çevre Yolu üzerinde 2 adet, Ankara Yolu Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü önünde 1 adet olmak üzere 3 adet alt geçidi ihale etmişti. Kurumlar arası birliktelik ve dayanışmanın örneği doğrultusunda KOSKİ sponsorluğunda altgeçitler tamamlandı ve trafiğe açıldı.
O dönemlerde de hep eleştirmişimdir. Beyşehir Çevre Yolu üzerinde yapılan alt geçitler pek bir rantabl kullanılamadı. Çevre yolunu takip ederek geldiğinizde Beyşehir Yolu Kavşağı'ndan sonra Fatih Caddesi'ni takiben giderken Meram Yaka Caddesi'ni geçiyorsunuz, Doktorlar Sitesi önüne geldiğinizde mübalağalı tabiriyle yol bitiyor. Yol, iki şeride düşüyor. Karşıdaki bu fiziki tıkanma gerisinde yapılan 2 altgeçidin içerisinde araç konvoyları oluşturuyordu. Düşünün altgeçidin tam tabanında araçlar kuyrukta ve bekliyor.


Hep söylemişimdir. Fatih Caddesi'nin devamında kamulaştırma çalışmalarına girip Fatih Caddesi'ni Meram Yeniyol Caddesi, Meram Eskiyol Caddesi'ne uzatmak gerekir diye. Daha da ileriye gittim. Bu altgeçitler yapılacağına ihale bedeli olan 130 milyon liranın kamulaştırmaya harcanması durumunda trafiğin daha rahatlayacağını arz ettim.
Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay, daha güzel bir uygulama yaptı. Necmettin Erbakan Caddesi'ni Beyşehir Caddesi'nden ele bir aldı ta Antalya Çevre Yolu'na kadar bağlayıverdi. 3,5 km uzunluğundaki 3 şerit gidiş ve 3 şerit gelişli bir caddeyi şehir merkezinde açmak kolay değildi. Kolay da olmadı zaten, yıllardır uğraşıldı ve başarıldı.


Caddenin kamulaştırması için 400 milyon harcama yapıldı. Alt ve üstyapı çalışmaları için de 100 milyon harcama yapıldı. Ancak ortaya nur topu gibi fevkalade 0,5 milyarlık güzel bir yatırım çıktı. Trafiği rahatlatan, estetik yapısı ile gözleri rahatlatan güzel bir yatırım.
Her güzellik peşinden bazı sorunlar da getirmiyor değil. İnsanlar daha tenha daha kolay ulaşılabilirliği tercih ettiklerinden yolun trafiği eskiye göre 4-5 kat artmış durumda. İstenen ve mecburi yapılacak olan nedir derseniz Meram Yaka Caddesi'nden sonraki geliş gidiş 2 şerit olan caddenin 3 şeride çıkarılması gerekiyor.
Teknik ekip ve işin ehli olanlar daha iyi bilir ama yol kenarında mevcut olan cep otoparklar kullanılarak cadde 3 şeride çıkartılabilir, çıkartılmalıdır da.
Taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun. Trafiği çözüp rahatlatmak belediyelerin en büyük görevi. İşte Abdülhamit Han Caddesi, Alparslan Türkeş Caddesi, banliyö hattı, yeni tramvay hatları (Barış Caddesi) gibi ve diğer uygulamalar.
Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekip arkadaşlarını tebrik ediyorum. Vatandaşın işini kolaylaştırmanın ecir ve mükâfatını hem bu dünyada hem de öteki dünyada alacaklardır inşallah.
Gelelim Meram ve değerli başkanı Mustafa Kavuş Bey'e. Karatay Belediyesinin Şehir Hastanesinin ilçeye kazandırılması için arsa temini ve tahsisi yönündeki yoğun diplomasi ve gayretini biliyoruz.
Meram ilçemize de bin yataklı bir hastane ve şimdiye kadar bu büyüklükte bir diş hastanesi ki 500 ünitlik yapılıverecekmiş. Bu ne performans değerli başkanım. Kim demiş, “Meram yatırımlardan payını alamıyor.” diye.
Bu iki hastanede katkısı olan başta siyasilerimize, Uğur Başkan'a ve Mustafa Kavuş Başkan'a teşekkür ediyoruz.
Sevgiyle, aşk ve hizmette kalalım.

HABER YORUMLARI
  1. hakan aydos
    2024-03-21 09:10:40
    başkanlarımız inanılmaz güzel çalışıyorlar fikirleride projeleride mükemmel . mehmet hançerli başkanında güzel hizmetleri oldu bu bayrak yarısında hizmetlere devam yola devam
  2. Sever Korkmaz
    2024-03-21 09:57:19
    Allah hizmet eden herkesten razı olsun
  3. sadettin kutlu
    2024-03-24 09:36:56
    sayın başkan yapılan hizmet ve eserleri sıralamışsınız pek tabidir Konya bu hizmetleri fazlasıyla hak ediyor şahsımda emegi geçenleri takdir ve tebrik ediyorum fakat Karatayda ýönetimde oldugunuzda çok ciddi projeleri hayayata geçirdiniz bu hizmetler hiç kimse tarafından inkar edilemez hele hele özellikle iki mahallenin kentsel dönüşüme geçmesi tarihe iz düşen projelerdi sizinde hizmetleriniz saymakla bitmedigi gibi başkanlıgınız süresince şeffaf ve hizmet belediyeciliğin öncülerisisiniz saygılarımla