Konya
°C
Yeni Meram

BİR PİNOKYO MESELESİ 'YALANCI TARTILAR'

BİR PİNOKYO MESELESİ 'YALANCI TARTILAR'- Ümmü Gülsüm ETYEMEZ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
09.11.2021 01:04
08.11.2021 17:05
0
1963
ABONE OL



Diyete başladığınız o heyecanlı ilk haftaları düşünün. Beslenmenize, suyunuza, egzersizinize tüm gün dikkat ediyorsunuz. Etrafınızdakiler bir parça çikolata uzatsa “aa yok hayır diyetimi bozamam” diyor reddediyorsunuz. Ee, tabi iş böyle olunca ara ara tartıya gözünüz kaymıyor değil. Her ne kadar diyetisyeniniz ölçüm gününüzü söylese de çekilen cefanın sefasını ekranda görerek sürmek istiyorsunuz. Dayanamadınız ve çıktınız ta-ta-ta-taam! O da ne?!
O kadar dikkat ettiniz ama tartıda gram hareket yok ya da eksilen rakam hiç tatmin edici değil. Ya da hiçbiri değil; aksine artış var. Ama nasıl? Neyi yanlış yapmış olabilirsiniz diye kara kara düşünmeye başladınız. “Yapmıyorum diyet falan, diyet benim neyime?” gibi serzenişler sonrası “amaan” çekip diyeti saldınız gitti. Ve tabi döndük yine en başaa.
Durun! Halat inceldi diye tümden koparmanıza gerek yok, bir kere de çözüm odaklı olun. Sorunu tespit edelim ki çözümü bulmak kolay olsun.
Şimdi buradan sonrası için gözlerinizi, kulaklarınızı iyi açın ve bendeniz diyetisyeninizi dinleyin bakalım.
Eğer gerçekten diyet programınıza %80 uyum gösterdiğinizi düşünüyorsanız belki suçlu olan tartılardır, ne dersiniz? Ne demek istiyorum, konuşalım.
Ölçüm alırken öncelikle doğru ölçüm aldığınızdan emin olun. Doğru metotlarla alınmayan ölçümler hatalı sonuçlar ile modunuzu düşürebilir.
Peki doğru ölçüm nasıl alınır?:
-Haftada 1 kez olmalıdır.
-Sabah aç karna, tuvalet sonrası,
-Hafif/standart kıyafetlerle,
-Kadın ise reglden 3 gün sonra tartılmak lazımdır.
Tartılarda hataya sebebiyet veren durumlar:
-Yemek sonrası
-Ağır spor sonrası
-Kabızlık durumunda
-Regl zamanında
-Alkol alımı sonrası
-Kalın/ağır giysilerle ölçüm alındığında hatalı sonuçlar alabilirsiniz.
Hadi bakalım, bir de böyle deneyin. Diyetinize, egzersizinize tam gaz devam edin, ölçümünüzü doğru metotlarla alın. Emin olun vücudunuz bu kadar emeğin sonucunu elbet bir gün verecek.
Kendinize çok iyi bakın, sağlıcakla kalın!

DİYETİSYEN ÜMMÜ GÜLSÜM ETYEMEZ
@dyt.ummugulsumetyemez
İletişim: 0554 659 9 42

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.