Konya
°C
Yeni Meram

Bu şehre leke çalamazsınız!

Bu şehre leke çalamazsınız!- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
01.11.2021 09:11
01.11.2021 09:15
0
2140
ABONE OL

İnsan yaşantısının pozitif yönünün harekete geçmesi ve onu sürdürebilmesi için hayata bakış acısından tutun da yaşadığı olaylardaki değerlendirmesine kadar her ayrıntı büyük önem arz ediyor.
Kişisel süreç çoğunlukla istenen seviyede olmasa da en azından çevresel faktörlerin genel manada iyi olmasını istiyoruz. Bunu yaşantı boyunca, yıllık, aylık, haftalık hatta kimi zaman günlüğe kadar indirgeyebiliriz. Bu nedenle günümüzde bizdeki karşılığı haftalık oluyor. Dolayısıyla haftaya güzel başlamak da her anlamda önemli…
Geçtiğimiz haftaya baktığımızda şehrimiz adına güzel gelişmeler oldu. Ancak öne çıkan ve gündem olanlara baktığımızda PANKOBİRLİK seçimleri ve Konyaspor’umuzun Fenerbahçe maçının sonucu olarak değerlendirebilirim.
Öncelikle gazetemizde de haberini yakından takip ettiğiniz Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 69. Genel Kurulu ve PANKOBİRLİK seçimleri büyük bir çekişmeye sahne oldu. Konya Şeker’i Konya Şeker yapan isim Recep Konuk, bayrağı Ramazan Erkoyuncu’ya teslim etti. Yaklaşık 13 bin kooperatif ortağının çoğunluğunun oylarıyla Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi başkanlığına seçilen Ramazan Erkoyuncu, görevi devraldıktan hemen sonra dün de PANKOBİRLİK Genel Başkanlığına seçildi.
Hemşehrimiz Ramazan Erkoyuncu dün Genel Merkezde yapılan PANKOBİRLİK 49. Seçimli Olağan Genel Kurulu tek adaylı seçimde 31 kooperatif ile Türk Şeker delegelerinin oylarıyla Genel Başkanlığa seçildi.
Bu başarının hem ülkemize, hem milletimize, hem de tarım sektörümüze hayırlar getirmesini diliyorum.
Öncelikle Recep Konuk’a bugüne kadar vizyonu, girişimciliği ve yaptıkları ile Konya’ya önemli hizmetlerde bulunmasından dolayı yürekten teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatında sıhhat, afiyet ve kolaylıklar diliyorum.
Bayrağı devralan Ramazan Erkoyuncu’yu ise kutluyor, başta kendisine ve ekibine kolaylıklar diliyorum. Şunun bilinmesini isterim ki şehrimize hizmet yolunda gereken ne ise kurum olarak, basın olarak desteğimiz her zaman sürecektir..
Gayet medeni ve örnek teşkil edecek şekilde gerçekleşen seçim sonunda bazı çevreler olayı farklı boyuta taşımış olsa da seçim sonrası yapılan ilk ziyaret, o çevrelere en net cevap olmuştur diye düşünüyorum. Ortada yaşanan bir güzellik varken olayı farklı mecralara çekip ucuz siyaset malzemesi yapmak kimseye bir fayda sağlamayacaktır. Nitekim elini ovuşturup bekleyenler Erkoyuncu’nun Hasan Angı ziyareti ile ovuşturdukları eli enseye götürmüşlerdir. Neyse daha fazla uzatmadan konuyu Konya Şeker adına, PANKOBİRLİK adına şehrimiz ve ülkemiz adına yapılacak çok önemli işlerin olduğunu bilmek ve ona göre hareket etmek gerekiyor. Bu nedenle yenileyerek ifade ediyorum ki, yeni yönetim kuruluna başarılar diliyor, yapacakları her işte Allah kolaylık versin duasını yapıyorum.
*
Hafta sonu da bizi mutlu eden, şehri gururlandıran Konyaspor, başarısıyla üst sıralara çıkmaya devam ediyor.
Fenerbahçe karşısında oynadığı futbolun ötesinde 100. yılında sergilediği futbol ve aldığı sonuçlar ile iyi işler çıkaran yeşil beyazlılar, Fatih Özgökçen ve yönetimi, İlhan Palut ve teknik ekibiyle şehrimize yakışan sonuçları alıp “İşte olması gereken bu” dedirtiyorlar.
Başkandan en alt kademeye kadar herkesi kutluyorum.
Konyaspor’umuzun Süper Lig'deki geçmiş dönemlerdeki mücadelesini hiç unutmuyorum. O dönem spor muhabirliği yaparken gazetelerimizde bu tür derbi niteliğindeki maçlarımızın başlıkları hep standart olurdu. Üç büyüklerle oynanan maçlar öncesinde “Yenilmesi kolay, yenmesi olay” diyerek alınacak bir galibiyetin Türkiye gündemine oturacağı vurgusu yapılırdı. Ancak o dönem yenmiş olsak bile ulusal basın Konyaspor’un başarısı değil, yenilen takımın başarısızlığını konuşurdu.
Bugüne baktığımızda devir değişti.
Türk futbolu o alışıldık hegemonyadan uzak bir boyuta ulaştı. Artık ligde üç takım vurgusu değil, şampiyon kim olacak vurgusu ön plana çıkıyor.
Konyaspor-Fenerbahçe maçının kritiğini spor sayfamızda haber ve yorumlarla elbette okuyacaksınız ancak beni mutlu eden en güzel olay, artık o üç büyükler ve ulusal basının ifadesinde “zorlu Konyaspor maçı” ibaresini yüksek sesle dillendiriyor olması.
Sonuçta bu şehir sanayisi tarımı, KOBİ'si ve fabrikalarıyla olduğu kadar eğitimi, sporu, sanatı ve bilimiyle de ön planda olmaya devam edecektir. Tebrikler Konyaspor, tebrikler yeşil beyaza gönül veren sevgili taraftarlar…
Kalın sağlıcakla…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.