Konya
°C
Yeni Meram

Büyük güne az kaldı

Büyük güne az kaldı - Adnan Yıldırım - Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
06.08.2022 00:45
05.08.2022 16:28
0
677
ABONE OL

Sevili okurlar; Konya son yıllarda şimdiye kadar çok yapamadığı dünya çapında büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmaya başladı. Tahmin ediyorum bu daha sonra yapılacak olanların ilki.

9 Ağustos’ta başlayacak olan İslami Dayanışma oyunları için Konya’da bütün hazırlıklar hemen hemen tamamlanmış durumda.
Konya bu organizasyonlar dolayısıyla bir çok yatırım da kazandı. Kente organizasyonlar kapsamında birçok yeni spor tesisi yapıldı. Spor alanında Konya hiç böyle bir yıl yaşamamıştı. Bu yıl Konya’da sporun şaha kalktığı bir yıl oldu desek yerinde bir değerlendirme yapmış oluruz.

9-18 Ağustos tarihleri arasında şehrimizde gerçekleştirilecek olan spor organizasyonları ile kentin bir çok alanda da tanıtımı yapıldı, yapılıyor. Başta İslam ülkeleri olmak üzere uluslararası arenada isminden sıkça söz ettireceği görülüyor.

Organizasyonlar kapsamında gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse de merkez ilçe belediyeleri büyük çabalar sarfediyor. Hal böyle olunca da binlerce misafiri ağırlayacak olan Konya, tarihinde adeta en temiz, en sportmen en düzenli günlerini yaşıyor.

Oyunların açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı günler öncesinden açıklanmıştı. Ayrıca Suudi Arabistan veliaht prensi Selman’nın da katılacak olan misafirler arasında yer alacağı bekleniyor. Hatta bunun için danışmanlarının günler öncesinden Konya’daki otellere baktığı yazılıp çizildi. Zamanı gelince göreceğiz. Şehrimizi hareketli günler bekliyor.

Binlerce sporcunun, binlerce misafirin, devlet adamlarının yerli ve yabancı turistlerin ilgiyle takip edeceği İslam Oyunları Konya’mıza şimdiden hayırlı olsun.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.