Konya
°C
Yeni Meram

Çamdalı, savunma bu takıma göre değil atak oynamalı…

Çamdalı, savunma bu takıma göre değil atak oynamalı… - Abdullah Leblebici - Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
17.08.2024 00:17
17.08.2024 00:19
0
2146
ABONE OL

Kader işte geçen sezon evimizdeki son maçta Galatasaray ile oynamıştık. Bu sezon da evimizdeki ilk maçımızda yine rakip Galatasaray.
Trabzon Ankaragücü’ nü yenmese küme düşmüştük. Yani şu anda Galatasaray ile karşılaşmayacaktık.
Yeri gelmişken bir daha yazayım, Trabzon aldığı galibiyet ile kendi onurunu kurtardı.
Aksi takdirde Bursa’ ya yenilip Rize’ küme düştüğü sezonda adı şikeci takıma çıkmıştı. Trabzon sadece kendi onurunu kurtardı.
Milli takımın hocası Montella, Galatasaray maçını izledi. Demek ki göreve devam ettirilecek. Kendi adıma söylüyorum. Mili takım uzun süre başarı elde edemeyecek.
Lig’in ilk haftasında Kasımpaşa’yı 3-2 mağlup ederek lige 3 puanla giriş yaptık.
İlk yarıda ön alanda baskı kurduk rakibi oynatmadık, ilk yarıyı önde tamamladık. İkinci yarı skoru korumaya odaklanınca bir anda iki gol yedik.
75. dakikadan itibaren yine ön alanda baskı kurmaya başlayınca bu defa da iki gol biz bulduk. İlk maçlar her zaman zordur, üç puanla başlamak güzel.
Daha güzeli ise, 3 yeni oyuncunun attığı 3 gol.
Hatırlanacağı üzere geçen sezon hantal ve yorgun bir yapı vardı. İlk maç özelinde daha hareketli oyuncularımız var.
Şimdi rakip Galatasaray. Ali Çamdalı ilk teknik direktörlük deneyimini yaşıyor. Sezonun son maçında kapanışı kötü yapmıştık.
Bu sebeple Çamdalı için de önemli bir maç. Bir nevi telafi maçı.
Ön alanda baskı kurmak istedik, ancak Galatasaray baskıyı çok çabuk kırdı ve ileri çıkmaya ve pozisyonlar bulmaya başladığı gibi baskıyı kuran taraf oldu.
Şunu da belirtmeliyim, çok agresif ve sert bir oyun sergileyen Galatasaray’ a hakemin göz yumması oyunu gerdi, taraftarın büyük tepkisini çekti.
Bahsetmek istemiyorum ama seyircinin tepkisi duracak gibi değil. ABDULKERİM sen nasıl bir nefret oluşturdun?
Gerçek şu, sahada ne oynadığını bilmeyen bir Konya olunca golün geleceği belliydi. Nitekim, 41. Dakikada Kerem önüne düşen topu boş kaleye gönderdi. 0-1
Yenik duruma düşünce ne olduysa oynamak geldi aklımıza. Karşılığını da dört dakika sonra 45. Dakikada Oğulcan’ ın attığı gol ile aldık. 1-1
Beraberliğin iyi bir sonuç olmadığının farkında olan Galatasaray ikinci yarıya baskılı başladı. Buna karşılık kontra atak ile pozisyon bulmak istedik.
Kazandığımız topları panik halinde bir hızlı kullanıp hatalı paslar ile top kayıpları yapınca elimizle fırsatlar verince olmayacak pozisyonda 59. Dakikada Barış Alper golü attı. 1-2
Hakem Direnç Tonusluoğlu, Galatasaray’ın senin korumana ihtiyacı yok ki. 70. Dakikaya kadar sarı kartını sakladın.
Hakemin tutumundan cesaret alan Galatasaray daha fazla sert oynamaya başladı. Bulduğu üçüncü gol faul sebebi ile Var dan döndü.
Çamdalı, savunma bu takıma göre değil atak oynamalı, başlığını bilerek kullandım. Kasımpaşa maçı da dahil, savunmaya geçtiğimiz dakikalarda kalemizde golü görüyoruz.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.