Konya
°C
Yeni Meram

Camii Dururken…

Camii Dururken…- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
25.06.2022 01:49
24.06.2022 15:52
0
1773
ABONE OL

Camii dururken mescit haram diye bir söz vardır. Eskiler çok kullanırdı bu sözü. Yapılacak olan bazı şeyler alenen bellidir değil mi? Eve ekmek lazımken tutup pasta almak ne kadar mantıklı bir ticaret? Bu sözlerin doğruluğunda hepimiz mutabıkız değil mi? O halde şöyle bir iç eleştiri yapalım kıymetli okurlar…Yaşadığımız bu ekonomik buhranı bir değerlendirelim. Bu buhran içerisinde devlet yapmakla muktedir olmadığı yatırımları gerçekleştirmiyor.
Bu konu burada şöyle bir dursun araya ek bir parantez açalım; Yurt dışındaki belediyelere baktığımız zaman, bizdeki gibi yüzlerce müdürlük yok. Yüzlerce makam mevki yok. Belediye diyor ki ben şu caddeye asfalt dökeceğim, bir ihale açılıyor ihaleye katılan şirketlere o iş veriliyor. Siz şimdi diyeceksiniz ki “O şirketin nasıl iş yaptığını da belediye denetliyor değil mi?” Hayır efendim. Belediye; ihale ile satışa çıkardığı işleri denetlerken yine ihale ile denetleme kuruluşu belirliyor. Bir taşeron firmayı farklı bir taşeron firma denetliyor yani… İş yükü yok, gereksiz malzeme alımı yok, belediyenin üstüne külfet yok… Bizde nasıl peki bu durum? Yapılacak ne iş var ise hemen belediyelere bir müdürlük, birkaç personel, gerekli malzeme alımı, araç satın alımları vs. Hadi burayı da geçtik belediyelerimizin yaptığı işleri kim denetliyor? Yine belediyemiz… Yurt dışındaki sistemi bizim belediyelerimize uyarlayalım mı? Ben uyarladığımız zaman olacakları söyleyeyim sizlere. Bir taşeron firmanın belediyeden bir iş aldığını düşünelim. Onu denetleyen firmaya belediyeden aldığı paranın yarısını verir, işi de yarım bir şekilde teslim eder, gider…
Gelelim konumuza… Evin ihtiyacı ekmek iken; eve pasta getiren birine ev ahalisi demez mi, yahu biz önce karnımızı doyuralım sonra pasta derdine düşeriz diye… Çocuk üzerinden eve girme politikası zaman zaman başarılı olmuştur. Çocuklara hizmet götürerek, çocuklara hediye ödül vererek evin baş köşesinde her belediye yer edinmeye çalışıyor. Lakin belediyelerin asli görevleri vardır. Bakıyorum da Türkiye’de birçok belediye asli görevini unutmuş. Yaptığı yollar ile meşhur olan belediyeler, yol yapmaz olmuş. Bahar aylarında ilaçlama yapması gereken belediyeler, yuvalama dönemini kaçırdık diye açıklama yapar olmuş. Ne varsa eskilerde var derler ya… Camii dururken mescit haram efendiler… Bize önce ekmek sonra pasta lazım.
Kalın Selametle…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.