Konya
°C
Yeni Meram

ÇARŞI PAZAR ÇOK HAREKETLİ

ÇARŞI PAZAR ÇOK HAREKETLİ-Muammer BAĞCI-Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
26.08.2024 00:58
25.08.2024 14:59
0
1340
ABONE OL

Temmuz ağustos aylarında yerli sebze ve meyveler pazar yerlerinde göz kamaştırıyor. Bu aylarda bazı sebze ve meyvelerin  fiyatları düşük olduğu için Konyalılar kış hazırlığını, turşusunu ve sebze  kurularını  yapıyorlar. Bu güzel bir usuldür. Diğer memleketlerde de yapılır ancak Konya bu konuda ön sıralardadır.

Pazarlarda domatesler, salatalıklar, biberler, karpuz ve kavunlar bu iki ay içerisinde alanlara kârlı olduğu için Konyalılar bu sebze ve meyveleri çok tüketiyor. Eskiden üzüm bağlarında hevek denilen yöntemle üzümleri asarlardı ve bunları kışın tüketirlerdi. Evi kaloriferli olmayanların odun kömür hazırlamaları da güzel bir adettir.

Bu sistem Konya’ya özgüdür. Konyalı iktisatı sever. Bu yıl ekinler geçen yıla nazaran daha güzel olduğu söylenmektedir. Bu durum halkta sevinç yaratmaktadır. Konya Türkiye genelinde manevi yönden birinci sırada geldiği açık seçik meydandadır. Kötü olaylar Konya’da az görülür. Ermenekli bir arkadaşım var ve Ermemekten geçerken ona burada tarla ve ekin olmadığını ,bunun geçim sıkıntısına yol açmadığını sorduğumda o da bana buranın halkının eline 100 lira geçse 50 lirasını sakladığını iktisatlı olduğu cevabını verdi

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.