Konya
°C
Yeni Meram

Çok daha güzel yarınlar için

Çok daha güzel yarınlar için- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
14.08.2021 01:50
13.08.2021 15:53
0
2423
ABONE OL


Gün geçmiyor ki her türden afetlere gebe ülkemizde bir afetle daha karşılaşmayalım. Ülkemizin güneyinde içimiz yanarken kuzeyinde sel felaketleri ile birçok canımız gitti. Gerçekleşen bu afetlerde yakınlarını, evlerini, iş yerlerini, meralarını, bahçelerini kaybeden tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
*
Mülteci sorunu ülkemizin gündeminde yine yerini aldı. Orta doğunun son 20 yılına baktığımızda ülkelerdeki iç karışıklıkların sonucu olarak başlayan savaşlar ülkelerinden kaçmak zorunda kalan halkların ilk tercihi elbette ki ülkemiz. Ülkemize herhangi bir nedenden ötürü gelen bu muhacirlere ensar görevimizi yerine getirmemiz gerekiyor elbette ki. Ama! Tüm Orta Doğu'yu besleyecek ekonomik potansiyelimiz var mı? Bunu tartmak gerekiyor. Suriyeli mültecilerin belli bir sayının fazlasının gelmesine karşı olduğum kadar, şu an gönderilmesine de karşı olduğumu belirtmek isterim. 1960 yıllarda işçi kaynağı olarak Almanya’ya giden Türkler gibi Suriyeli mültecilerde şu an ülkemizin işçi sınıfının yaklaşık %50’sini karşılıyor. Bu %50’lik işçi kaynağını ülkeden göndermek ülkemizin sanayisine büyük darbe vurmaktan başka işe yaramayacaktır.
*
Afganların, Suriyeli mültecilerden farkı: Afganlar Suriyeli mülteciler gibi daha dün savaşa girmediler yıllardır savaşın içindeler. Bu da duygularının yozlaştığının, insanı insan yapan değerleri kaybettiklerinin, amiyane bir tabirle yamyamlaştıklarının göstergesi olacaktır. Bu da zaten yıpratılmış toplum ritüellerimizi sarsacak ve yıkacaktır. Kesinkes sınırdan geçilse bile şehirlere göç etmelerine müsaade edilmemelidir.
*
Bazı dönemler vardır, daha çok yükselmek için zaman zaman daha dibe gitmek gerekir. Ülkemizde de silkelenip biraz daha yükselmek, yanlışlarımızı düzeltmek, hatalarımızın farkına varmak, ekonomiyi istihdamı arttırmak, yeni bir düzene sahip olmak ve insanların eteğindeki taşları dökebilmesi için biraz dibi görmek, kapitalist sistemin beslendiği kaosun fragmanını yaşamak gerekiyor. Çok daha güzel yarınlar için. Selametle…
Fatih ARSLANPINAR

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.