Konya
°C
Yeni Meram

DERİN ANALİZ-10

DERİN ANALİZ-10-Kudsi ÖNCÜ-Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
21.05.2024 01:06
20.05.2024 15:07
0
746
ABONE OL

5-ülkemizin uzay sanayi ve savunma sanayi itibari ile geldiği nokta gurur verici bir mahiyet arz etmektedir. Ancak her nedense bütün muhalefet partilerinde olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partisi’nden de bu anlamda mutluluk duygularını ifade edecek bir tek beyanları duyulmamıştır.

Hava-Kara-Deniz- konvansiyonel ve istihbarat alanlarında savunma ve taarruz silahlarımıza araç ve gereçlerimize mühimmatlarımıza sahip olmamız dostlara güven düşmana korku salmıştır.

Cumhuriyet Halk partisi iktidar olması halinde bu alandaki kazanımlarımız konusunda sergileyecekleri tutumlar hakkında güven verici olumlu bir beyanlarına rastlayamadık. Bu durum Türk milletinin hafızasında İstifhamlara neden olmaktadır.

Bu anlamda milletimizin güvenini kazanmak adına yaklaşımınızı beyan etmenizi bekliyoruz.

En son 5-6 nesil savaş uçağımız KAAN’ımızı uçurduk. Bu anlamda başarı dileğinizi ve mutluluk ifade eden bir beyanımızı duyamadık.

6-başta Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve muhalefet partilerinden bazılarının PKK'ya terör örgütlerine ve onların içimizdeki siyasi uzantılarına moral desteği mahiyetinde bir takım saçma beyanlarına Türk milleti olarak şahitlik ettik.

Bunları şu başlıklar halinde özetleyebilirim;

-Gezi provokasyonu bir demokrasi şölenidir

-15 temmuz kontrollü bir darbedir

-"Türkiye'yi Erdoğan'dan ve AK Parti’den kurtarın" saçmalıkları içeren ABD'ye yazılmış mektuplar. ABD'nin bunun üzerine "bütün gücümüzle muhalefetin yanındayız desteğimiz sizlerledir."mahiyetindeki cevabı milletimizin hafızasından silinmemiştir.

       -Türk ordusu katliam yapıyor kimyasal silah kullanıyor

       -Türk ordusu Katar'a satıldı

       -Kuzey Irak'ta Suriye'de Libya'da ne işimiz var.

       -Mavi vatan -ekonomik münhasıralan uydurmaları geçersizdir.

       -İnsansız hava araçları katliam makinesi

       -Bayraktarlardan hesap sorulacak

       -Nükleer santral kapatılacak

       -Fetö hainlerinin itibarları iade edilecek görevlerine dönecekler

       -Duble yollar, tüneller, köprüler, viyadükler beton yığınlarıdır.

Bu söylemler Türk milletinin yüreğini derinden yaralamıştır. CHP ve muhalefetimiz vatanımızın güvenliği konusunda söylem eylem ve fikirlerinde tek yumruk olma mukavemetini göstermelidir.

Daha onlarca yüzlerce saçmalıklar sıralamak mümkündür. Değerli dostlarım, son paragrafı mı şöyle bağlamak istiyorum; Türk milleti hiçbir milletin demokrasiyi özümseyemediği kadar yüksek seviyede demokrasiyi özümsemiştir. Son yerel seçimlerimizdeki suhulet ve sükunet bunun apaçık bir delilidir.

Milletimiz Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve tüm muhalefetimize şu mesajı vermiştir;

"Siz terör örgütünün siyasi uzantısı DEM' in demliğinde  demlenmekten çıkın. Milletin derdi ile derttenin ve demlenin. İşte o zaman biz size Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetme adına muvafakatimizi verir yetki belgenizi sandıkta tescilleriz. Tıpkı şimdi yerel seçimlerde tescillediğimiz gibi.."

Bütün siyasi partilerimiz meselenin vatan olduğu durumlarda gerisinin teferruat olduğu bilinci içerisinde tek yumruk halinde oluşumuz zenginliklerimizdir. Farklılıklarımız asla çatışma sebebi olamaz. Ancak kuzu postuna bürünerek hele eline bir de saz alarak türküler söyleyerek gerçek yüzünü  saklayarak vatanı bölme ihaneti içinde olanlara hiçbir şekilde kapı aralamamamız gerekmektedir

VATANIMIZ VAR OLSUN MİLLETİMİZ SAĞ OLSUN!

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.