Konya
°C
Yeni Meram

DERİN ANALİZ-9

DERİN ANALİZ-9-Kudsi ÖNCÜ-Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
14.05.2024 00:14
13.05.2024 13:15
0
1319
ABONE OL

Son bölümde muhalefete önerilerimi ifade etmek istiyorum.

1-Türk seçmeninin kendilerine verdiği muvafakatın ve vizenin ne anlama geldiğini iyi okumalarını ve buna göre yepyeni stratejiler geliştirmeleri gerektiği mesajını verdiğine inanıyorum.

2-Cumhuriyet Halk Partisi her fırsatta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bir parti olduğunu cumhuriyetin kurucusu olduğunu gururla ifade etmektedir.

Ancak son 10 yıl içerisindeki davranış anlayış ve stratejilerine baktığımız zaman bu çizgiden ne kadar sapmış olduklarını milli ruhtan soyutlanma eğilimine girdiklerini ayan beyan müşahede ediyoruz.

3-Ülkemiz devletimiz 40 yıl aşkın bir süredir batılı ve ABD'nin güdümündeki emperyalistlerin fonladığı beslediği eğittiği terör örgütünü başımıza bela etmiştir. 10 binlerce askerimiz polisimiz korucularımız ve güvenlik kuvvetlerimizi ve sivil insanımızı şehit verdik.

40 yıldır ülkemize verdiği zarar tahminen 700 milyar doları geçtiği ifade edilmektedir. Halen 50000 civarında askerimiz sınırda ve sınır ötesinde terörle mücadelesini sürdürmektedir.

Geçmişte bu terör örgütünün faaliyetlerinin yeraltı şeklinde sürdürdüklerini çok iyi biliyoruz. Ancak son yıllarda siyasi uzantılarının demokrasinin nimetlerinden faydalanarak araladığı kapıdan girmek suretiyle meclisimize sızmışlardır. Terör örgütleri ile ilintilerini işbirliklerini de hiçbir zaman saklamamışlardır.

Öyle ki; Türk milletine ve devletine hitaben" PKK sizi tükürüğüyle boğacaktır. Kürdistan kurulmuştur ve Kürdistan'ın haritası belirlenmiştir" diyebilecek kadar açıktır. Hiçbir toplantısında Türk bayrağına nefretini yansıtmak adına Türk bayrağının dalgalanmasına izin vermemiştir.

Bu anlamda daha fazla bir şey söylemek gerektiğine inanmıyorum.

Vahim olan tablo şudur: 100 yılı aşkın tarihe sahip kökü Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin özünden beslenen Cumhuriyet Halk partisi'nin bu örgütün ele başlarına selam sevgi muhabbet sunumlarının yanında madalya ile ödüllendireceklerini ifade edecek kadar firazeden çıkmış bayağılaşmış ve irtifa kaybetmiştir. Buradan Cumhuriyet Halk Partisine ve bunun yanında teröristanı mutlaka kuracağım diyen terör örgütüne ses çıkarma cesaretini gösteremeyen diğer yandaş siyasilere seslenmek istiyorum;

Sizin Türkiye Cumhuriyeti devletimize ve bu devletin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hiç vefanız yok mu?

Hangi yüzle bunlara arka çıkıyorsunuz ve koruma şemsiyeniz altında güvence veriyorsunuz.

Bu anlamda Türkiye Cumhuriyet devletimizin vatan sevdalı bir evladı olarak size şunu söylemek istiyorum;

"Türk milletinin size gösterdiği bu teveccühü istismar etmeden bu terör örgütünün hangi mecrada ve boyutta olursa olsun siyasi sosyal anlamda ilişki ve ilintilerinizi kesin ve bunu da açık yüreklilikle vatana ve şühedaya bir vefa borcu olarak beyan edin."

Türk milleti sizden bunu bekliyor. Bu beklentiyi boşa çıkardığınız takdirde bu millet size verdiği emaneti geri almayı da çok iyi bilir.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.