Konya
°C
Yeni Meram

En Büyük Teşekkür Kurum’a…

En Büyük Teşekkür Kurum’a…- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
08.11.2021 01:39
07.11.2021 15:51
0
1777
ABONE OL

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni ismiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Selçuklu İlçesi, Ardıçlı Mahallesi’nde yapımı devam eden TOKİ konutları bölgenin ve ilçenin yanı sıra, şehrimizin değerini şehircilik adına yükseltiyor.
Açıkçası ben bölgenin ismini daha önce duymakla beraber nasıl bir avantajlara sahip olduğunu, Konya Gazeteciler Cemiyetimiz ile Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde şehrimizdeki meslektaşlarımı ev sahibi yapacak olan projede daha net gördüm.
Bakanımız Murat Kurum’un büyük katkı ve gayreti Cemiyetimizin ısrarlı takibi neticesinde TOKİ konutlarında meslektaşlarımız için de 512 konutluk bir alan ayrılarak ev alma hayalleri gerçekleşmiş oldu.
Yıllardır yılan hikâyesine dönen ve konuşulup talepten öte geçmeyen bu önemli proje, Bakanımız Murat Kurum isayesinde gerçekleşti ve yakın zamanda da teslimatlar yapılacak. Dolayısıyla hafta sonu gazetemizden arkadaşlarımız hem bölgeyi hem dairelerini yerinde görmek için Ardıçlı’ya gitti. Hem büyük oranda bitmiş dairelerine hem de bölgeye hayran kalan arkadaşlarımız LEDA İnşaat Şantiye Şefi Haluk Üner’den de inşaatla ilgili son durumu ve bilgileri alarak bugün gazetemizin manşetine de bu önemli haberi taşıdılar.
Yeni bir şehrin, farklı bir mimarinin yükseldiği Ardıçlı bölgesi bu önemli proje ile şehrimizin yeni cazibe merkezi olarak da gelişimini hızla sürdürecek.
Tabi şehrimize ve bölgeye olan katkısının ötesinde en önemli bölüm ise alt gelir gruplarında yer alan vatandaşlarımız ve ev hayali kuran meslektaşlarımın artık bir evinin olmasıdır. Bu mutluluğu yaşatan değerli Bakanımız Murat Kurum’un hakkı gerçekten ödenmez.
Bu önemli projede benim dairem olmasa da meslektaşlarımın gözlerindeki o mutluluk şahsımın olması kadar önem arz ediyor benim için. Çünkü günümüzde artık bir ev sahibi olmak hayalin ötesinde bir durum olurken böylesi değerli bir projede daire sahibi olmak çok kıymetliydi.
Projenin özellikleri, niteliği ve diğer detaylarını bugünkü haberimizde okuyacaksınız ancak sosyal yaşam alanlarından eğitim kurumlarına kadar her detayın düşünülüp teslimata yetiştirilecek olması da ayrı bir mutluluk kaynağı tabii ki... Bunun yanı sıra hafta sonu Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın ulaşımla ilgili verdiği müjde de bölgenin yeni sahiplerini sevindirmeye yetti.
Kullanılan malzemelerden kaliteli işçiliğe çevre düzenlemesinden manzarasına kadar her şeyiyle dört dörtlük olan projenin, firma tarafından 2022 nisan ayında TOKİ’ye teslim edilmesi planlanıyor. TOKİ ise gerekli kontrollerden bir sorun çıkmaması halinde mayıs ayında sahiplerine teslim edecek.
Ben şimdiden bu seçkin projede daireleri olan meslektaşlarıma hayırlı olsun dileklerimi iletirken başta hemşehrimiz Bakan Murat Kurum ve emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum.

***
Şehrimizin yeni cazibe merkezinin ardından geçen hafta gerçekleşen Büyükşehir Belediyesinin gençlik projeleri hakkında bilgilendirme ve Genç Kültür Kart Projesi tanıtım toplantısına da değinmek istiyorum.
Mevlana Kültür Merkezinde gençlerin büyük katılım gösterdiği toplantıda Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, gençlere yönelik yaptıkları projeleri tek tek anlattı. Tabi bu projelerin içinde en çok alkış alan ise Genç Kültür Kart projesi oldu. Toplantıda bütün gayretlerinin gençleri çok daha müreffeh yarınlarla buluşturmak olduğunu söyleyen Başkan Altay, yeni hayata geçirdikleri Genç Kültür Kart ile üniversite öğrencilerinin sosyal, kültürel, eğitsel ve sportif faaliyetlere katılımını ve ilgisini artırmak istediklerini ifade etti. "Konya Modeli Belediyecilik" anlayışında gençlerin yerinin her zaman öncelikli olduğunun altını çizen Başkan Altay’ın söylemleri zaman zaman alkışlarla kesilirken öğrencilerin ulaşımına 3 yıl boyunca zam yapılmadığı da vurguladı. Vallahi ne yalan söyleyeyim, başkanın gençler için açıkladığı projeleri duyduktan sonra insanın genç olası geliyor. Projeleri ve gençlere olan desteklerinden ötürü Başkan Altay ve ekibini tebrik ediyor kolaylıklar diliyorum.
Kalın sağlıcakla...

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.