Konya
°C
Yeni Meram

En iyi antrenman maçtır, bu sebeple kupa maçları önemli

En iyi antrenman maçtır, bu sebeple kupa maçları önemli-Abdullah LEBLEBİCİ-Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
06.12.2023 17:02
06.12.2023 17:04
0
1849
ABONE OL

İki puanımızın Alanya deplasmanında hakem yönetimi tarafından gasp edilmesi, camiada büyük tepki oluşturdu. Yönetim de dahil olmak üzere spor camiası ve taraftarlar hakem yönetimine haklı tepkilerini dile getirdi. Maçı canlı izledim, genelde sakin bir yapım var, ancak hakem kararları karşısında ben bile sakinliğimi koruyamadım. Yüksek sesle tepkimi dile getirdim. Alanya’da deplasmanda, yanımda Alanyalı gazeteciler olmasına rağmen gösterdiğim tepkiye, seslerini çıkarmadılar. Çünkü haklıydım, hakem ofsayttan golü verdi, penaltı icat etti. Bu sebeple 2 puanımız çalındı. Kendimi teselli ettiğim nokta, aleyhimize haksızlık yapıldı, haksız puan ya da puanları almayı içime sindiremem.

Yazımın başlığında “En iyi antrenman maçtır, bu sebeple kupa maçları önemli” cümlesini özellikle kullandım. Bu sebeple ne kadar çok maç yaparsak o kadar iyi duruma geliriz. Hedefimiz kupayı almak olmalı.

Bu düşünceler içinde kupada Beyoğlu Yeni Çarşı takımını konuk ettik.

Hemen belirteyim, hiçbir maç oynanmadan, mücadele etmeden kazanılmaz, rakip asla küçük görülmez.

Hakan Keleş ile takımda dikkat çeken toparlanma olduğunu görüyorum. Daha az hatalı pas yapıyoruz, top kayıplarımız azaldı, nasıl oldu bilmiyorum, kondisyonumuz arttı.

Maça beşli savunma ile başlayan Beyoğlu, öncelikle ataklarımızı kesmek, fırsat bulursa da atağa çıkmak düşüncesi içinde. Buna rağmen golü bulan taraf olduk. Ceza sahası içinde önünde kalan topa iyi bir vuruş yapan Emrehan Gedikli 14. dakikada skoru 1-0 yaptı.

Hemen bir uyarı yapayım, geçen yıl baştan sona yenilenen saha zemini nasıl oldu da bu kadar kısa sürede bozuldu. Hemen önlem alınmalı, zira basit top kayıpları yaşanabilir, sakatlanmalar olabilir.

Öne geçtikten sonra ikinci golü bulup rahatlamamız gerekirken, anlaşılmaz bir şekilde pas hataları yapmaya başlayıp yavaşladık.

Önlem almamız gereken bir diğer konu da topu boş alanlara taşıyamadığımız için oyuncularımız hem daha fazla yoruluyor hem de oyun dar bir alana sıkışıp kalıyor.

Buna rağmen oyunun hâkimi olarak 34. dakikada Yunus Mallı ile skoru 2-0’a getirdik. Daha sonra oyunda tempo düştü, İlk yarı da bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıya skor avantajı ile başladık. İki farklı önde olmak oyuncularda rehavete sebep olmuş ki, Beyoğlu biraz daha öne çıkarak zaman zaman etkili ataklar yaptı.

Buna rağmen etkili ataklar da yaptık, futbolda topu ezmek diye bir deyim var ya, tam da onu yaptık 3. golü bulamadık.

Bu arada zaman zaman oyunu ciddiye almadık. Zeminin bozukluğu sonucu ayakta kalmakta zorlandık, top kayıpları yaptık. Rakibe korner atışlarından duran top fırsatları verdik. Kalemizde golü görebilirdik. Ancak tecrübe konuştu, 74. dakikada Robert Muric, Bruno Paz’a güzel bir pas verdi, Paz rahat bir vuruşla 3-0 yaptı. Bu dakikadan sonra Beyoğlu sonucu kabullendi. Maç bu skorla tamamlandı.

Rahat bir galibiyet aldığımızı söyleyebilirim. En iyi antrenman maçtır, düşüncesi içinde kupada yola devam etmek önemli. Fazla maç yapmak lige de olumlu yansıyacaktır.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.