Konya
°C
Yeni Meram

FUAR'IN DURUMU

FUAR'IN DURUMU- Muammer BAĞCI- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
08.09.2021 01:44
07.09.2021 16:50
0
2184
ABONE OL

Konya Fuarı Suriyelilerin mesken sahası oldu. Konya’mızın güzide yeri olan Konya Fuarı eski güzelliğini kaybetmiş durumdadır. Benim evim Fuar'ın arka kapısının karşısında olduğundan dolayı her gün her saat izleme imkanına sahibim.
Bazı günlerde ikindiden sonra Fuar'a giderim. Havuzun karşısındaki kanepeye oturup önümden geçenleri izlerim. Türkçe konuşan devede kulak, % 80’ini Suriyeliler kendi dilleriyle konuşuyor. Ekseri gençler çok, diğer Suriyeliler ailecek çoluk çocuk hep birlikte çayırın üzerine bir sergi seriyorlar. Ortam müsait, hava sıcak çocuklar çocuk parkında oynar, gel keyfim gel gibi bir durum.
Fuar'dayken ben kendimi başka bir ülkede zannediyorum. Bu insanlar kendi dillerini konuşuyorlar. Kendiliğinden Suriye’ye giderler mi? Hayır gitmezler, gitmeleri de hiç mümkün değil. Bazıları çalışmak için çaba gösteriyor. Suriyelilere hepimiz alıştık.
Bizim köy 30 hane. Yaylada Suriyeli çobanlar çırak olarak çalışıyorlar. Hem kazada hem köyde Suriyeli var. Ucuz çalıştıklarından dolayı köylüler memnun bu durumdan. Türkiye’yi gönüllü olarak terk etmeleri mümkün değil.
Yüce Türk ulusu yeniden Suriye politikasını gündeme getirmesi gerekir.
Her şey bir yana, Afganlar Türkiye’ye gelmek için yoğun çaba içinde. Artık göç almak büyük hata olur. Ortak isteğimiz budur.
GÜZEL SÖZLERDEN;
Panzehire güvenilerek, zehir içilmez.
(HZ.EBUBEKİR)
Kendine güvenmek başarının birinci şartıdır.
(EMERSON)
Kendi kendimize inanmalıyız, ama pek çok çabuk kanmamak şartıyla.
(KURTON HİLLS)

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.