Konya
°C
Yeni Meram

GECİKTİ AMA… Sıkıntı yok Alacabel tünelinde çalışmalar devam ediyor…

GECİKTİ AMA… Sıkıntı yok Alacabel tünelinde çalışmalar devam ediyor…- Abdullah LEBLEBİCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
12.10.2024 00:12
11.10.2024 16:14
1
1474
ABONE OL

Siyasiler ve kamuoyu yakından takip eder, Alacabel Tüneli ile ilgili gelişmeleri yakından takip eden, bilgi veren, araştıran, siyasilere aktaran, yardım talep eden yazarım. Öyle ki iktidar partisinin birçok yetkilisi bile gelişmeler ve çalışmalar ile ilgili benden bilgi alır, ona göre durum değerlendirmesi yapar. Okuyucularım hemen farkına vardı. Hayır mı? “Son günlerde Alacabel Tüneli ile ilgili yazmıyorsun?”, “Bir sıkıntı mı? Var” diye sormaya başladılar. Bu sebeple açıklama ihtiyacı hissettim. Konu ile ilgili son yazım yaklaşık üç ay önce idi.
Yazımın başlığı, “Milletvekili Koçak, Alacabel Tüneli 2025’in sonuna açılacak” şeklinde idi. Bu başlığı atmadan önce Sayın Milletvekili Konur Alp Koçak ile görüştüm. Vekilim, böyle bir başlık atıyorum, bilginiz olsun demiştim. Allah’ı var, hakkını teslim edeyim, sürekli olarak konuyu yakından takip eden, Milletvekili Koçak yazabilirsin dedi ve şu açıklamayı yapmıştı. “Seydişehir-Antalya güzergahı üzerinde yapım çalışmaları devam eden Alacabel Tüneli ve Bağlantı Yolları Projesi; 7,36 km’si çift tüp tünel, 11,8 km’ si bölünmüş yol olmak üzere toplam 19.2 km. uzunluğundadır. Alacabel Tünelinde her iki tüpte 14.720 metre kazı destek imalatı ve kaplama betonu tamamlanmıştır. 2024 yılı yatırım programına ve iş programına göre yürütülen çalışmalar kapsamında hali hazırda bağlantı yollarında toprak işleri ve sanat yapıları imalatları devam etmektedir.”
İşte o günden bu yana tünel içinde kaplama ve diğer çalışmalar aralıksız devam ediyor. Alacabel Tünelinin hem siyasi hem de Bürokratlar’ın da ilgi odağında olduğunu, sürekli ziyaretlerin yapıldığının da altını çizeyim. Bahsettiğim siyasiler ve Bürokratların bu ziyaretlerini de yakından takip ediyor, kendileri ile görüşüyor, bilgi alıyorum. İsimlerini yazmıyorum. kendilerinin “isim yazmayalım” diye ricaları var.
GEÇ OLDU AMA TAMAMLANACAK…
Öncelikle hemen yazayım, kamuoyunun içi rahat olsun. Tünel gecikti ama tamamlanacak. Şu anda iç kısımlarda kaplama ve diğer çalışmalar aralıksız devam ediyor. Edindiğim bilgiye göre yılbaşından sonra daha da hızlanacak. Karayolları Bölge Müdürlüğü 2024 yılının sonuna kadar ağırlığı Konya merkezdeki çevre yollarına verdiği bilgisini daha öce yazmıştım. Yılsonuna kadar bu çalışmalar tamamlanacak, daha sonra da ağırlık Alacabel tüneline ve bağlantı yollarına verilecek. Sayın Milletvekili Konur Alp Koçak’ın daha önce verdiği bilgiye göre 2025 yılının sonunda ulaşıma açılacak. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın da tünelin 2025 yılı sonunda açılacağı ile ilgili konuşması olduğunu birinci ağızdan öğrendim. Biliyorum, “GECİKTİ AMA… Sıkıntı yok Alacabel Tünelinde çalışmalar devam ediyor…”
“GEÇ OLSUN GÜÇ OLMASIN

 leblebicia@gmail.com 

HABER YORUMLARI
  1. Cumali Ağar
    2024-10-12 10:45:19
    Teşekkür ediyorum. Sayın Leblebici. Samimiyetle çok mücadele verdiniz. Ama olmadı. Olmadı.. Yaş 70 den önce geçecektik tünelden . Yaş 75 oldu... Yapmasalar ne olur? Yapmasalar ne olur.? Elbet bittiğinde iyi olur. Lakin Konya deyimiyle 'baydı' Sinema perdesini izler gibi izledik. Alacabel'de, Tınaztepede.. Hatta Murtiçi Ahmetli kanyonunda. Kimleri isledik. En alt bürokratlar, en üst siyasiler kadar. Bölgecilik dahil... Selam olsun tüm yurttaşlarımıze, herkese...