Konya
°C
Yeni Meram

GEÇMİŞE 1 YIL DAHA…

GEÇMİŞE 1 YIL DAHA…- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
30.08.2021 01:26
29.08.2021 15:38
0
2782
ABONE OL


Zaman o kadar hızlı akıyor ki, insanoğlu o akıntının içinde neleri kaybettiğini anlayamıyor bile.
Nasıl anlasın, o kadar çok uğraş, o kadar çok stres vs. derken bırakın zamanı akşamın nasıl olduğunu çözemiyor.
İşte böylesi bir süreçte biz de Yeni Meram olarak hafta sonu 72. yaşımıza girmenin mutluluğunu yaşadık. 28 Ağustos 1950’den günümüze kadar gelen bir yapıtın bir taşını daha örmüş olduk. Dahası geçmişimize bir yıl daha ekledik.
Dile kolay 72 yıl; öyle böyle değil ve bunca yıla sığan o kadar çok şey var ki arşive dönüp baktığımızda hayretler içinde kalmamak mümkün olmuyor.
Her yıl dönümümüzde yaşadığımız heyecan ve mutluluğu bu yıldönümü biraz buruk yaşıyoruz aslında, çünkü yaşadığımız pandemi nedeniyle geçirdiğimiz sürecin yaşattığı kayıplar bizleri derinden üzdü. Gönlümüz yıl dönümlerimizi siz dostlarla birlikte dolu dolu kutlamak, yaşamak istese de bu geçen yıl da dahil pek mümkün olmadı.
Umarım bundan sonraki yaşlarımızda bir arada olur, mutluluğumuzu paylaşırız.
Evet, dediğim gibi 72 yıl öyle basit cümlelerle geçiştirilecek bir zaman değil.
Çünkü şehrimiz, Selçuklu başkenti olarak sahip olduğu zengin sosyal ve kültürel birikimler nedeniyle Orta Anadolu'da bir merkez durumunda olmakla birlikte sosyal yapısı nedeniyle şehrimizdeki değişimlerin tümünü, ülkemizdeki değişimler için bir örnek olarak kabul etmek mümkündür.
Durum böyle olunca bu şehrin bir basın organı olmak da bu anlamda çok önemlidir. Şöyle düşünelim, bugün tarihçilerimizin veya akademisyenlerimizin Konya tarihi ile ilgili yaptıkları çalışmalarda kaynak olarak gösterecekleri çok az done bulunmakta. TV yayınları veya kayıtlarının 1970 sonrası peyderpey hayatımıza girdiğini varsayarsak, 1970 öncesi ile alakalı en önemli kaynak gazetemiz ve Yeni Konya gazetesi olarak görülüyor. 1950 sonrası 70’e kadar 20 yıllık zaman bir şehrin tarihi için önemli bir bölümdür. İşte o bölümde gazetemizin geçmişinin geleceğe ışık tutuyor olması da bizleri ayrıca mutlu ediyor. Gazetemizin bugünlere gelmesinde emeği olan herkese tek tek teşekkür ediyorum.
Gelelim bugünümüz ve yarınımıza…
Yeni Meram geçmişten aldığı tecrübe, siz okurlarından aldığı destek ile geleceğe daha güçlü adımlarla ilerliyor. Özellikle dijital dünyada yerini alarak 72 yıllık tecrübe ve birikimini internet medyasında da siz okuyucu ve takipçilerine aktaracaktır. Her türlü kirliliğin yaşandığı sosyal medyada doğruyu tarafsız ve şeffaf olarak sizlere sunmak en asli görevimizdir. Bu anlamda sitemizi son teknoloji ile yenileyerek hızla gelişen teknoloji dünyasından geri kalmadık.
Gazetemizin sayfalarının yanı sıra çıkartmayı planladığımız birçok yayın mevcuttu ancak pandemi bizi, bu planlarımızı kısa süreliğine ötelemek zorunda bıraktı. Ama etkisini yavaş yavaş yitirmeye başlayan pandeminin kısıtlamalarının da hayatımızdan çıkmasıyla birlikte projelerimizi tek tek sizlerin beğenisine sunacağız. Genç olmasıyla beraber tecrübeli ekibimizle birlikte ilk günkü heyecan ile nice yıllara sizlerle birlikte ulaşmak en büyük hayalimiz, bu anlamda destekleriniz bizim için çok önemli.
Biz günümüz teknolojik şartlarına uyumlu şekilde gelişimimizi hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz. Çünkü biliyoruz ki gelişmiş yerel gazeteler, kitle iletişimi açısından toplumun en önemli araçlarıdır. Ayrıca yerel toplumu düzenleyici özellikleriyle, diğer iletişim araçlarından çok daha önemli bir konuma ve sosyal yaşamda öncelikle bir yere sahiptirler. Bu nedenle görevimizin bilinci ile siz okuyucu ve takipçilerimize en iyiyi sunmak bizi mutlu edecektir. Bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.
***
Biz gazete olarak geçmişe bir yaprak daha bırakırken sevgili dostlarımızı ve şehrimizin değerlerini kaybetmenin de üzüntüsünü yaşıyoruz. Şu son bir hafta içinde iki değerli insanımızı kaybettik, Spor camiasının içinden gelen birisi olarak beni de derinden etkileyen kayıplardı bunlar.
Önce, Konyaspor'da futbolcu olarak görev yapan, başarısıyla kaptanlığa kadar yükselen ve yıllar sonra da kulüp başkanlığı görevini ‘geleceğe örnek’ şekilde yapan değerli insan Mehmet Oktut ağabeyi kaybettik. Allah kendisine rahmet etsin, geride kalanlarına sabırlar versin. Yardımseverliği, tevazuu ve cana yakınlığı ile gönüllere giren Mehmet Oktut abi unutulmayacaktır.
Bir diğer unutulmayacak isim de hafta sonu kaybettiğimiz Hüseyin Avni Uluer olacaktır. Kimine göre vali, kimine göre ağabey kimine göre genel müdür olan ama her ne olursa olsun "Avni ağabey" olarak gönüllere giren Avni Uluer ağabeye de Allahtan rahmet diliyor, ailesine, yakınlarına ve tüm spor camiasına sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Rabbim kalanlarımıza hayırlı sağlıklı ömürler versin.
Kalın sağlıcakla…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.