Konya
°C
Yeni Meram

HAFTA SONU FİNALİN FİNALİ OLACAK

HAFTA SONU FİNALİN FİNALİ OLACAK- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
20.05.2024 00:57
19.05.2024 13:58
0
1260
ABONE OL

Ligin son haftasına girdiğimiz şu günlerde durumu hala kritik olan yeşil beyazlı temsilcimiz Konyaspor, hafta sonu Kayseri deplasmanından 1 puanla döndü.
Normal düşünce ekseninde bakıldığında Kayseri’de alınacak sonuçla rahat bir nefes alınması olasılıklar arasında yer alıyordu ancak alt sıradaki diğer rakiplerin de aldığı sürpriz sonuçlar beklentileri allak bullak etti. Yani evdeki hesap çarşıya uymadı.
Şimdi durum böyle olunca hafta sonu için hepimiz hesap uzmanı olacağız. Gözümüz sahada kulağımız rakiplerin maçlarından gelecek sonuçlarda olacak.
Acayip bir durum gerçekten.
Bu durumu sevince dönüştürüp rakiplerin durumuna bakmamak için de hafta sonu iç sahada oynayacağımız Galatasaray maçı ligin final maçı olmaktan başka bir şey değil. Yani çık sahada oyna futbolunu, al 1 puanını, kimseye de bakma. Allah korusun aksi durumda 3’lü hatta 4’lü averaj hesapları yapıp gol sayımları başlayacak.
Durum bu aşamaya gelmeden 1 puanla işi bitirmek hepimiz rahat nefes aldıracak. Kayseri maçı sonrası her ne kadar kimimiz kümede kaldık umudu taşıyor olsak da rakiplerin aldığı sonuçlardan sonra hafta sonu sürpriz yaşamamak için temkini elden bırakmayanlarımızın sayısı da oldukça fazla.
Çünkü ligin bitimine 1 hafta kala 5 takım kümede kalma mücadelesi verecek. Durum böyle olunca da heyecan Nirvana seviyesinde olacak.
Yeşil beyazlı olarak öncelik ve en büyük istek beklentimiz zorlu Galatasaray maçından en az 1 puan almak. Bunun için şehir olarak tribünleri doldurmak, takıma destek vermek ve hep birlikte zafere ulaşmak takımın bu hale gelmesine sebep olanlara tek vücut cevap olacak.
‘Bu şehir bu durumlarda olmamalıydı’ diyenlerimizin sayısını tahmin bile etmek zor olmasa gerek ancak şimdi, şu hafta bunları sorgulamanın anlamı yok elbette. Bunlar da şu haftadan sonra masaya yatırılacaktır. Bizim önceliğimiz hafta sonu oynayacağımız Galatasaray maçından alınacak 1 puan olmalıdır.
İstanbulspor'un ardından küme düşen takım Karagümrük olurken Pendikspor ’un da her ne kadar matematiksel şansı devam ediyor olsa da ligde kalabilmesi için rakibi Gaziantepspor’a atması gereken 26 gol olacak. Bu gerçekleşir mi, cevabını size bırakayım. Ancak Ankaragücü ve Hatayspor’un maçlarında sürprizler olabilir mi diye düşündüğümde olmaması için hiçbir neden göremiyorum. Trabzon deplasmanında mücadele edecek Ankaragücü, lig 3'üncüğünü garantilemiş rakibi karşısında galibiyet alabilir mi, alabilir. Bunun yanında Hataylı İlhan Palut’lu Rizespor ile karşılaşacak Hatayspor da, rakibi karşısında 3 puan alabilir mi, bu da pek ala alabilir cevabı olur. Durum böyle olunca da Hatay’ına Ankaragücü’ne bakmadan kendi göbeğimizi kendimiz kesmek farz oldu.
Dediğim gibi aksi durumda Konyaspor 41 puanda, olası puan eşitliği durumunda ikili averajda Gaziantepspor ve Ankaragücü’ne üstün. Hatayspor ile ikili averajda ise eşitlik söz konusu ve gol averajında ipler Hatay ekibinin elinde olacağını unutmamak gerekiyor.
Önümüzdeki bir hafta boyunca tüm averaj ve gol hesapları yapılacaktır mutlaka ama başta da söylediğim gibi biz işimizi hesaplara kitaplara bırakmayalım. Takıma gereken desteği verip maç günü tribündeki yerimizi alıp 90 dakika boyunca tam ve kesintisiz destek ile hanemize 1 puanı yazdırıp plaka numaramıza ulaşarak ligde kalmanın mutluluğunu yaşayalım.
Kayserispor maçında sahadaki mücadelesine inandığımız oyuncularda tribünden ve şehirden aldıkları destek ile Galatasaray maçında gerekeni yapacaktır.
Kümede kaldıktan sonra ne mi yapacağız?
Onu da hafta sonundan sonra konuşur, masaya yatırırız.
Şimdi önümüzde sezonun finali olan Galatasaray maçı var.
Kalın sağlıcakla.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.