Konya
°C
Yeni Meram

Her kazada, ilgili, yetkili kim varsa vebal altındadır

Her kazada, ilgili, yetkili kim varsa vebal altındadır-Abdullah LEBLEBİCİ-Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
15.06.2024 00:39
14.06.2024 15:40
0
591
ABONE OL

Yazımın başlığının ilgililerin pek de umurunda olmadığının farkındayım. Zira ölen, yaralanan, sakat, yetim, öksüz kalan, onların çocukları, anne, babaları, yakınları, sevdikleri değil. Acı onların evlerine uğramadıkça, cenaze evlerinden çıkmadığı müddetçe umurlarında olmadığının da çok iyi farkındayım.   Onların pek hoşuna gitmese de, yıllardır acıları yaşayanların, evlerinden cenaze  çıkanların olduğunu hatırlatmak istiyorum.  Bu acılar cenazelerin meydana geldiği yerlerden biri de Antalya çevre yolu Bozkır yol kavşağı…

Yıllar oldu, Seydişehir-Antalya çevre yolu yapıldı, ulaşıma açıldı.  Güzel yol oldu. Emeği geçenlere TEŞEKKÜR EDİYORUM… Doğal olarak zaman içinde alt ve üst geçit ihtiyaçları da oldu. İncesu ve Taşağıl üst geçitleri yapıldı. Her ne kadar görsel güzellikten uzak olsa da. İki üst geçitte de emeğim var. Ne yazık ki, Karabulak kavşağı ve Bozkır yol kavşağına bir önlem alınmadı. İncelemeler, ziyaretler, açıklamalar yapıldı, yıllar geçti gündemden düştü. Ancak gündemden düşmeyen kazalar oldu. Bozkır yol kavşağında gün geçmiyor ki ölümlü ve yaralanmalı bir kaza olmasın. En son kaza 10 Haziran günü sabah saatlerinde meydana geldi. Yeni haftaya kaza haberi ile başladık. Bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu ne ilk ne de son olacak. Ama ne üst geçit ne de alt geçit gündemde bile yok.  Yıllar önce burada zamanın Karayolları bölge müdürü, Milletvekilleri, Kaymakam, Belediye Başkanı, AK parti başkanı, yönetim kurulu üyeleri, İlgili, ilgisiz kim varsa buluştuk. Gündem… Bozkır yol kavşağında neler yapılabilir.

Lafı uzatmayayım, Karayolları bölge müdürü, dedi ki, buraya alt geçit yapamıyoruz, zira zeminde su var. Kimseden ses seda yok. Dayanamadım "Müdür Bey, siz neler söylüyorsunuz, zeminde su var alt geçit yapamıyoruz gerekçesi nedir. İstanbul da Boğazın altından geçildi, buradan mı? Geçilemiyor” deyivermişim… Tabi buz gibi bir hava esti. Hiçbir yetkiliden tık yok.  Her neyse sonuçta ne alt geçit ne de üst geçit yapılmadı. Yani… Kazalara davetiye çıkarmaya devam edildi.  ŞİMDİ...  “Her kazada, İlgili, yetkili kim varsa vebal altındadır desem yanlış mı?”  Söylemiş olurum.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.