Konya
°C
Yeni Meram

Herkes siyasi rant peşinde

Herkes siyasi rant peşinde- Abdullah LEBLEBİCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
13.08.2024 00:17
12.08.2024 13:18
0
823
ABONE OL

Son günlerde sokak hayvanları ile yatıp kalktık. Hükümetin bu konuda hazırladığı taslak yasalaştı. Maddeleri tartışıldı, konuşuldu, eleştiriler, eylemler yapıldı. Her konuda olduğu gibi bu konuya da taraflı baktık. Yemin ediyorum, sokak hayvanları kimsenin umurunda değil. Hükümetin çıkardığı yasaya tamamen taraflı bakan ve tamamını eleştiren bir kesim var, buna karşılık da hazırlanan tasarıya kayıtsız şartsız destek veren bir kesim vardı. Yasayı çıkaran taraf ile tamamen karşı olan kesimlerin bakış açısı böyle. Yasayı okuduklarını bile zannetmiyorum. İki taraf da bir araya gelelim ortak bir noktada buluşalım, gerçekten sorun olan sokak hayvanları için en iyi çözümü bulalım düşüncesi içinde olmadı. İşin sokak hayvanları tarafı böyle.
Bir başka yönü daha var ki çok daha önemli… Son günlerde insanımız bir garip oldu. Nerede ise toplumun tamamı yolda, sokakta, trafikte işte hatta tatilde bile pimi çekilmiş patlamaya hazır bomba gibi. Kime dokunsan, gayri ihtiyari baksan kavga sebebi. Nasıl bir toplum olduk, bu hale nasıl geldik, trafikte tartıştığı hamile kadını dövmeye kalkan, arabasının camlarını yumruklayan, bir başka tartışmada acımazsızca öldüren, BUNLAR SOKAK HAYVANLARI KADAR MI? TEHLİKELİ DEĞİL?
Ne yazık ki insanımız insanımıza değer vermez hale geldi. Şimdi toplumun tamamına soruyorum. İnsana değer vermeyen SOKAK HAYVANLARINA mı? DEĞER VERECEK. Vermediğini de zaten görüyoruz. Hükümetin çıkardığı yasaya uymayacağız diyenler var. Gelişmeleri merakla bekliyorum… Burada ortak aklın yani Hükümet ve Muhalefet kanadı ile birlikte Hayvanseverlerin de bir araya gelerek karşılıklı görüş alışveriş içinde ortak bir noktada buluşması beklentimizdi. Ne yazık ki gerçekleşmedi. Sokak hayvanları için en iyi çözüm bulunması gerekirken bir taraf bu yasa çıkacak dedi, diğer taraf da hayır çıkmayacak diyerek sorun içinden çıkılmaz hale geldi. Sonuçta Hükümetin dediği oldu. Yani, sokak hayvanları nerede ise iki kesiminde umurunda olmadı. Yukarıda insanımızın patlamaya hazır bomba haline geldiğini belirttim ya. Sokaklardaki insan manzarası da bu olduğuna göre, Herkes siyasi rant peşinde, sokak hayvanları mı? Umurlarında Olacak sanıyorsunuz…

 leblebicia@gmail.com

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.