Konya
°C
Yeni Meram

Kalite nasıl tesadüf olmaz ise başarı da asla tesadüf değildir

Kalite nasıl tesadüf olmaz ise başarı da asla tesadüf değildir-Abdullah LEBLEBİCİ-Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
29.02.2024 00:37
28.02.2024 22:52
0
1452
ABONE OL

Her insan kendine yakışanı yapar, çünkü kalite asla tesadüf değildir” diye klasikleşmiş bir deyim vardır. Kaliteyi yakalamak, elde etmek için, zaman ayıracaksın, emek sarf edeceksin, gayret göstereceksin, bunların yanında insanların gönlünü kazanıp, hislerine tercüman olacaksın. Derdini ve sevincini paylaşacaksın, zira dertler paylaşılınca azalır, sevinçler paylaşılınca çoğalır. Tabii olmazsa olmaz, çalışacak, çok çalışacaksın. İşte o zaman kalite ortaya çıkar ki, bu da asla tesadüf olmaz. Başarmak, aynı zamanda kaliteyi yakalamak için hepsini bir arada yapmak gerekir. Bu fedakârlığı görünce kalitenin de başarı gibi tesadüfen elde edilmediğine şahitlik ederiz.

Bu girişi özellikle yaptım.

İşte KONYA da, “Her insan kendine yakışanı yapar, çünkü kalite asla tesadüf değildir” deyimini sonuna kadar hak eden biri var. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay… Ne diyor başkan ALTAY; “Konya’nın yarınları için yarınların Konya’sını inşa edeceğiz.” Hafta başında Selçuklu Kongre merkezinde Başkan Altay’ın 5 yılda yaptığı hizmetleri ve yatırımları ve yeni dönem projelerini anlattığı programa katıldım. Sadece ana hatlarını anlattığı program yaklaşık 2 saat sürdü. Detaylı anlatsa sanırım saatler yetmezdi. Öteden beri rakam yazmayı sevmem, zira insanlar şu kadar para harcandı, bu kadar masraf yapıldı ifadelerinden ziyade sonuca bakar. Yalnız şu rakamı yazmadan geçmeyeceğim. Başkan Altay Konya’ya 5 yılda 52,8 Milyar Liralık Yatırım yapmış. Bir nefeste okuduk geçtik. Oysa yaklaşık 53 milyar lira akıl almaz bir para….

Programda Başkan Alyay, “Şehrin dört bir yanında yaptıkları çalışmalar ile Konya’yı daima ileriye taşıdıklarını, Hamdolsun 5 yılın ardından, Konya’mız sadece Türkiye’de değil, dünyada da yıldızı parlamaya başlayan bir şehir oldu. 5 yıl önce toplamda 170 proje için söz vermişiz, bugün gelinen noktada ise tam 348 projeyi hayata geçirdik. ‘Konya Modeli Belediyecilik” işte budur. Bu şehir her şeyin en güzeline layık. İnşallah şehrimizi güzelleştirmek için bundan sonra da Konya’da yaşayan her bir vatandaşımızın sesine kulak vererek, onların ihtiyaçlarına ve beklentilerine göre projeler geliştirmeye devam edeceğiz. ‘Konya Modeli Belediyecilik” anlayışımızla Konya’yı dünyaya örnek bir belediye okulu haline getireceğiz. Konya’nın yarınları için yarınların Konya’sını inşa edeceğiz. “Şimdi güçlü Konya için bir adım daha” diyerek hizmet yolculuğumuzu ileri taşıma vakti. Şimdi güçlü Konya’nın vaktidir. Sefer bizden, zafer Allah’tandır.” 

Kim ne derse desin, bu ifadeleri heyecanla dinledim. O zaman bende şu ifadeleri rahatlıkla kullanabilirim. “Kalite nasıl tesadüf olmaz ise başarı da asla tesadüf değildir.”

leblebicia@gmail.com

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.