Konya
°C
Yeni Meram

Kıskanılan, imrenilen yerleşim birimi olması tesadüf değil

Kıskanılan, imrenilen yerleşim birimi olması tesadüf değil-Abdullah LEBLEBİCİ-Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
26.07.2024 00:49
25.07.2024 14:50
0
821
ABONE OL

1967 yılında Alüminyum Tesislerinin temelinin atılması ile birlikte yaklaşık 5.000 nüfusa sahip Seydişehir birkaç yıl içinde nüfusunun 4 katı 20.000 civarında göç aldı. Türkiye’nin her vilayetinden göç aldığı zamanın istatistiklerinde kendine yer buldu. Asıl can alıcı nokta,  fabrikanın kuruluşu için yüzlerce iyi eğitim almış Rus vatandaşının yanı sıra 500 civarında zamanın en iyi mühendis kadrosu da Seydişehir’ de istihdam edildi. 2000’li yıllara kadar bu elit kadro hem kendi çocuklarını hem de ilçedeki diğer çocukların eğitimine büyük katkı verdi. Sonuçta Konya’nın eğitim seviyesi en yüksek ilçesi Seydişehir oldu.

Bu durum bugün de devam ediyor. Bu bilgileri özellikle verdim. Bu altyapı sayesinde, Seydişehir Sosyo ekonomik kültürel yapısı, eğitimi, sportif faaliyetleri, Belediye hizmetleri, kentin temizliği, Büyükşehir havası ve güvenilir kent olma özelliği ile Ülkenin ilk üç yerleşim biriminden biri haline geldi.  İçinde yaşadığımız için pek farkında değiliz ama görevi gereği Seydişehir’ e gelip çalışan, daha sonra ayrılan her bir vatandaş ile yıllar sonra karşılaştığımızda ilk duyduğum cümle “MEMLEKETİNİZİN KIYMETİNİ BİLİN” ifadesi olur.  Birkaç kişi değil, kimle karşılaşırsam aynı ifadeleri duyarım. İnanmayan varsa denesin. Aksi bir ifade duyan olursa söylesin, aynen yazacağım. Bu bilgilerin ışığında Seydişehir çok güzel bir altyapı oluşturdu. Bu sebeple, çevre yerleşim birimleri başta olmak üzere, birçok il ve ilçeden aynı ifadeleri duyuyorum.

“Siz nasıl başarıyorsunuz, birlik içinde her işin üstesinden geliyorsunuz, kıskanıyoruz, imreniyoruz.” Evet, sürekli olarak ilklerin şehri olduk. Çok önemli organizasyonlar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. İşte bunlardan bir tanesini geçtiğimiz Cumartesi günü akşamı gerçekleştirildi. Belediye meydanında binlerce izleyicinin katılımı ile Türkiye Muaythai Federasyonu ve Seydişehir Belediyesi tarafından düzenlenen Spor Toto Muaythai Süper Ligi 1. Ayak Turnuvası müsabakalarına ev sahipliği yaptı. Bu önemli program Tarık Sayın’ın sunumu, Ali Baransel’in yorumları ile yaklaşık üç saat süre ile Sports TV’den canlı yayımlandı. Süper ligi turnuvası düzenleyeceksin, üstelik Sports TV’den üç saat süre ile canlı yayımlanacak ve en küçük bir aksaklık dahi olmayacak. İşte bunun sebebi geçmişten günümüze oluşturulan altyapıdır. Canlı yayın sona erdikten sonra sunucu Tarık Sayın, yorumcu Ali Baransel ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar sohbet ettik. Tarık Sayın ve Ali Baransel satır aralarında Seydişehir inanılmaz güzel bir yer, hayran kaldık, insanları eğitimli ve kibar ifadelerini sürekli kullanması yüzümü güldürdü, gururumu okşadı. Seydişehir’de tekrar bir araya gelmek için sözleşerek vedalaştık. Bu güzel ifadeleri duyduktan sonra,

Kıskanılan, imrenilen yerleşim birimi olmamız asla tesadüf değil”…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.