Konya
°C
Yeni Meram

Konya'daki gazeteciler arasında dayanışma ve iş birliğini güçlendiriyor…Abdullah Leblebici- Yeni Meram Gazetesi

Konya'daki gazeteciler arasında dayanışma ve iş birliğini güçlendiriyor…Abdullah Leblebici- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
15.10.2024 00:00
14.10.2024 14:14
0
270
ABONE OL

Kıymetli meslektaşım, arkadaşım, Kemal Soylu ilkini geçen yıl düzenlediği Eskimeyen Gazeteciler buluşmasının ikincisini de yine Fatma Sultan Konağında düzenledi. Ömrünü bu mesleğe lafta değil özde adayan dostum Kemal Soylu, güler yüzlü misafirperverliği ile bir anlamda tarihin kalbinde bizleri buluşturdu. Eski ve yeni gazetecilerin buluştuğu etkinlikte, basın mensubu arkadaşlar ile mesleki sohbetlerin yanı sıra dostluk bağlarını pekiştirdik… Katılımcıların tek tek isimlerini yazmayacağım, ancak basının kalbinin Fatma Sultan Konağında attığının altını çizeyim. Bu tür programlar öyle basit değil. Bir organizasyon yaparsın katılım olmaz, üzülürsün, incinirsin. Yaptığı programa katılanları görünce, karşılıklı sohbet etme imkânı bulunca bir kez daha Kemal Soylu arkadaşımı takdir ettim.

Program Akşeker'in sponsorluğunda düzenlendi. Burada geleneksel lezzetlerimizden sucuk ekmek ikram edildi. Sucuk bahane ama inanın sohbet ŞAHANE OLDU…

Neresinden başlayayım, neresinden yazayım gerçekten bilmiyorum, ancak çok sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleşen buluşmada biz gazeteciler hem keyifli anlar yaşadık hem de mesleki konularda fikir alışverişinde bulunduk Ev sahibi arkadaşım Kemal Soylu, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, "Geçmiş dönem ve yeni dönem gazetecilerini bir araya getirerek, aralarındaki bağları güçlendirmek istedik. Bu tür buluşmalar, sektörümüz için büyük önem taşıyor. Deneyimlerimizi paylaşarak daha güçlü bir basın camiası oluşturabiliriz," ifadelerine yer vermesi kendisinin bilgisinin yanı sıra, mütevaziliğini de açıkça gösterdi. Basının güven kaybettiği günleri yaşıyoruz. Burada kimseyi suçlamıyorum, “İnsanın kendi kendine ettiğini kimse yapmaz” diye bir söz var ya, biz basın mensupların da kendi kendine yaptığını kimse yapmadı. Yani, “Kendi düşen ağlamaz, ama iki gözü birden çıkar” sözü tam da bizim için söylenmiş.

Kendimiz düştük, ağlamadık ama iki gözümüz birden çıktı. İçinde yaşadığımız bu günlerde, Programa katılan, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un basın mensuplarının çalışmalarını takdir etmesi ne yalan söyleyeyim içime biraz su serpti.  Başkan Kavuş, "Birlik ve beraberlik içinde olmaktan mutluluk duyduğum bir atmosfere katıldık. Sizlerin sayesinde halkımız doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmakta" ifadelerini kullanması gerçekten çok önemli.  

Kemal Soylu kardeşim, “Bu etkinlik, Konya'daki gazeteciler arasında dayanışma ve iş birliğini güçlendirmesi” açısından oldukça önemliydi.

Teşekkür ediyorum dostum…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.