Konya
°C
Yeni Meram

KONYA KARA TESLİM OLDU VE BEREKET YAĞDI

KONYA KARA TESLİM OLDU VE BEREKET YAĞDI- Muammer BAĞCI- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
12.03.2022 01:59
11.03.2022 16:02
0
2424
ABONE OL

Konya merkezi yoğun kar yağışının ardından başlayan kar temizlemede aralıksız çalışmaları halk tarafından istenmektedir. Konya’da ilk defa böylesine yoğun kar görmüş oluyoruz ve hep birlikte sevindik.Konya tarım şehridir.Ekin bol oldu mu çarşı pazarlar hareketlenir.Esnafında yüzü güler.Böylesine bir kar çok iyi hatırlarım 56 yıl evvel olmuştu.Konya evlerinde o tarihte çatı çok azdı.Eski evlerin damları topraktı. Kare kare kesip atmıştık. Yaşımdan dolayı hatırlarım. Bu kar o karı hatırlattı.
Tabi Konya eski Konya değil, halkı da eski halk değil. Yağan karın temizlenmesini Konyalı belediyelerden haklı olarak istemektedir. Kar temizleme işlemi de çok önemli bir hizmettir. Bu hizmetin Konya halkını memnun edecek şekilde olup olmadığı da merak edilmektedir. Konya ilinde bir büyük şehir ve 3 ilçe belediyemiz var. Her belediye kendi bölgesinden sorumludur. Selçuklu Belediyesinin sahası çok geniş olduğundan dolayı yapılacak kar temizleme konusunda çok önemli başarı sağladığı dikkat çekmektedir. Ben Selçuklu Belediye bölgesinde ikamet ederim. Sayın başkanla hiç yüz yüze gelmedik. Küçük bir kar temizleme aracının ikide bir ara sokakları temizlediğine sık sık şahidim. Bence Selçuklu belediyesi kar temizleme konusunda sınıfı geçmiştir. Çünkü en ufak bir şikayet olmadığı açık seçik ortadadır. Taraf tutmak bana yakışmaz. Ama gerçekleri yazmakta bizlere düşen, kar temizleme konusunda en çok şikayet Meram tarafından gelmektedir. Meram Belediyesi’nin bu konuda yavaş hareket ettiği, Meram’ın ara sokaklarında kar temizlenmediğinde caddelere çıkamadıkları anlatıldı. Dileriz daha hızlı hareket ederler. Aslında belediye hizmetlerinin sanıldığı kadar kolay olmadığı herkes tarafından bilinmektedir. Konya halkı yapılan hizmetleri iğnenin gözünden izlemektedir. Kimin ne kadar yoğun çaba harcadığı da dikkatle takip ettiği de bilinen bir gerçektir.
Karatay Belediyesi de kar temizleme konusunda çok hızlı hareket etti. Karatay tarafında oturanlardan duyduğum şikayet yok. İyi bir hava esmektedir. Karatay Belediye Başkanı Büyükşehir Belediyesi’nde görev yaparken bende Konya Mezarlıklar Başkanlığı yapmaktaydım. Çimentoya çok ihtiyaç olduğunda Büyükşehir’e müracaat edindim. Çimento istedim. Sayın Başkan da Hançerli’den 50 torba çimento versinler, dedi. Hançerli’den çimento almak deveye hendek atlamak gibi bir durum. Muammer Bey 5 torba vereyim, yok 10 torba vereyim, derdi. Bu bana sıkıntı yapardı. Ben de kendi kendime, bu adam devlet malına son derece sahip bir insan, derdim. Hem kızardım hem de devlet malını çok ciddi şekilde koruyor, derdim. Kar temizlemede en ufak söz duysaydım şiddetle telkin eder ve kınardım. Eski Karatay Belediyesi Sayın Mehmet Hançerli’nin Karatay’ın çehresini değiştirdiği de bir gerçektir. Eskiler ne demişler: “Hizmet yap denize at balık bilmezse Halık bilir.” Bu atasözü çok güzeldir ve bütün belediyeleri kapsamaktadır.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.