Konya
°C
Yeni Meram

Konya Kurum’u özlemiş!

Konya Kurum’u özlemiş!- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
06.12.2021 01:09
05.12.2021 16:22
0
2023
ABONE OL

Bakanlığı süresince Konya’ya yaptıklarının ve yapacaklarının teminatını vermiş olan, adını altın harflerle gönüllere yazdıran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı hemşehrimiz Murat Kurum, hafta sonunu açılış, temel atma ve inceleme yapmak üzere şehrimizde geçirdi.
Konya merkezden çok ilçelerde önemli programlara katılan Bakanımız öncelikle Kulu’da ziyaretler yaptı ardından Cihanbeyli'de Tapu Teslim Töreni ve Prestij Cadde Açılış Töreni'ni gerçekleştirdi. Altınekin’e de uğrayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum şehrimizde ise Konyaspor’un geleceği ve Konya için çok önemli bir proje olan Kayacık Spor Tesislerinin Temel Atma Töreni'ne katıldı. Seydişehir’de ilçenin ekonomisine, istihdamına katkı sağlayacak Seydi Şifa Termal Tesisi ve Kuğulu Park Çevre Güzelleştirme Projelerinin açılışını da gerçekleştiren hemşehrimiz Kurum, Derebucak ve Beyşehir ziyaretleriyle de bölgeyi incelemiş oldu.
Bakanımızın tüm programlarını takip etme imkanı olmasa da edindiğim bilgiler çerçevesinde şunu açıkça ifade edebilirim ki, bölge halkı kendi bağırlarından çıkan Sayın Bakanı, gittiği her bölgede büyük bir coşku ve sevgi gösterisiyle karşılayarak ne kadar özlediğini göstermiş.
Fotoğraf çektirmek isteyenlerden, duygularını ifade etmek isteyenlere kadar vatandaşların ilgi ve alakası gözlerden kaçmadı.
Yani nasıl özlenmesin ki, şehrimiz ve ilçelerine önemli ve ciddi destekler veren ve bu destekler tamamlanıncaya kadar takipçisi olup büyük bir hassasiyetle ilgilenen Bakan Kurum’un bu gayretinin karşılığı gösterilen sevgi ve ilgiden başka bir şey olamaz.
Mesela düşünün Cihanbeyli’de 35 yıldır devam eden ve 10 bin kişiyi ilgilendiren tapu sorununun Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Konya Büyükşehir ve Cihanbeyli Belediyesinin ortak çalışmasıyla çözüme kavuşmasıyla, tapularını alan Cihanbeylili vatandaşlar, Bakan Kurum’dan nasıl memnun olmasın ki?
Ayrıca Altınekin ilçesine değer katacak tüm çalışmalarda yanlarında olacağı sözünü vatandaş ziyaretlerinde veren ve Bakan Kurum'un bu sözünü yerine getireceğinden şüphe duymayan Altınekinliler nasıl memnun olmasın ki…
Seydişehir’de ilçenin ekonomisine, istihdamına katkı sağlayacak İller Bankası desteğiyle 12 bin 550 m²'lik alana inşa edilen ve ayda 30 bin kişiye hizmet vereceği öngörülen Seydi Şifa Termal Tesisi ile kamelya, yürüyüş yolları yapımı ve çevre düzenlemesini içeren, 40 bin m²'lik alandaki Kuğulu Park Çevre Güzelleştirme Projesi'nin hayata geçmesinde önemli rol oynayan sevgili Bakan nasıl sevilmesin ki?
Seydişehir’in marka değerine değer katacak, ilçeyi cazibe merkezi haline getirecek diğer yatırım ve projeleri Büyükşehir ve ilçe belediyesiyle hayata geçirecekleri sözünü veren Bakan beğenilmesin mi ?..
Konya için yaptıklarını tek tek saymak bu köşeye sığmaz Bakan Kurum’un, ancak şu gelişinde temelini attığı Kayacık Tesisleri'nin Konya ve Konyaspor için önemi anlatmakla bitmez.
Konyaspor’da yetişecek dürüst, ahlaklı ve başarılı sporcular için hazırlanan 7 bin 300 m²'lik alana sahip modern tesis içerisinde; 3 antrenman sahası, sauna, spor salonu, sağlık alanları, toplantı salonu ve 55 oda bulunuyor. Bu muhteşem tesisin 2022 yılının temmuz ayında hizmete sunulacak olması da ayrıca bir kazanç. Şimdi böylesi bir tesisin temel atmasını kalabalık ve heyecanlı bir toplulukla yapan sevgili Bakanımız Murat Kurum nasıl özlenmesin, nasıl sevilmesin?
Bu saydıklarım sadece başlıklar ancak yatırımların detaylarına baktığımızda o kadar önemli ve geniş projeler görüyoruz ki, bunları da zaman zaman haberlerimizde yansıtacağız.
Şehrimize ve ilçelerimize yaptıkları ve yapacakları için Sayın Kurum'a çok teşekkür ediyorum ve yeniliyorum, Konya sizi seviyor, özlüyor…
Yazıma Konya’nın dışında her ilçemize ayrı ayrı projeler üreten ve hayata geçiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’un, “Konya'mızda 'Medeniyetimizi Yaşatan, Çevreye Saygılı, İklim Dostu Şehirler' vizyonumuz doğrultusunda yeni projelerimiz için aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” sözüyle nokta koymak istiyorum..
Kalın sağlıcakla…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.