Konya
°C
Yeni Meram
18.01.2022 20:22

Konya’nın bazı ilçelerinde eğitime kar engeli - İşte okulların tatil edildiği ilçeler

Konya'da etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı ilçelerde yüz yüze eğitime ara verildiği açıklandı.

A+
A-
18.01.2022 20:22
18.01.2022 20:25
0
985
ABONE OL

Yoğun kar yağışı, yollarda oluşan buzlanma ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Konya’nın Akören, Ahırlı, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Emirgazi, Ereğli, Derebucak, Derbent, Doğanhisar, Karapınar, Meram, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Sarayönü, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu ve Yunak ilçelerinde 19 Ocak 2022 Çarşamba günü ilk, orta ve lise düzeyindeki tüm okullarda yüz yüze eğitime ara verildi. Bu sürede engelli ve hamile kamu çalışanlarının ise idari izinli sayılacağı açıklandı.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Yunak ilçemizde gelişen olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle yollarda oluşan buzlanma ve kayma riski ulaşımı tehlikeye sokacağından, önleyici tedbir olarak, İlçe Merkez ve Kırsal Mahallelerimizde bulunan her tür kademedeki okullarda 18 Ocak 2022 (Salı) tarihinde öğleden sonra yarım gün süre, 19 Ocak 2022 (Çarşamba) günü tam gün yüz yüze eğitime ara verilmesine; bu okullarda eğitimin uzaktan eğitim sistemi üzerinden yürütülmesine karar verilmiştir. Ayrıca bu sürede engelli ve hamile kamu çalışanları idari izinli sayılacaktır.


Yoğun kar yağışı/buzlanmadan dolayı mağduriyet nedeniyle İlçe Hıfzı's-Sıhha Kurulu Kararıyla Meram ilçemiz ;

İnlice ilkokulu / ortaokulu
Gökyurt ilkokulu /ortaokulu
Hatunsaray imam hatip ortaokulu
Hatunsaray ilkokulu
Karadigin yeniaylar ilkokulu / ortaokulu
Kızılören ilkokulu / ortaokulu
Sefaköy ilkokulu
Sefaköy imam hatip ortaokulu
Güneydere ilkokulu/ortaokulu
Yeşiltekke ilkokulu/ortaokulu
Karadigin Deresi ilkokulu
Kayalı İlkokulu
Evliyatekke İlkokulu
Yeşildere ilkokulu
Mustafa Bağrıaçık İlkokulu / ortaokulu ( KAVAK )
Kayhüyük İlkokulu
Boruktolu ilkokulu / Ortaokulu
Çomaklı İlkokulu
Çomaklı talip kahraman ortaokulu
Cariklar İlkokulu/ortaokulu
Kaşınhanı Cumhuriyet İlkokulu / Ortaokulu
Kaşınhanı İmam Hatip Ortaokulu
Kaşınhanı Atatürk İlkokulu

Ve buraya öğrencisi taşınan yerleşim yerlerinde 19 Ocak 2022 Çarşamba günü yüz yüze eğitime 1 gün ara verilmiştir. Bu süre zarfında uzaktan eğitim yapılacaktır. İlgili okulların bulunduğu mahallelerden, lise vb. okullara yapılan taşımalı eğitimle gelen öğrenciler de ilgili tarihte izinli sayılacaktır.

Selçuklu İlçesi Tepekent, Başarakavak, Sızma, Aşağı ve Yukarı Pınarbaşı, Dağdere, Güvenç, Tatköy Mahallelerinde bulunan okullarda 19.01.2022 Çarşamba günü yüz yüze eğitime 1 (bir) gün ara verilmesi, bu yerleşim yerlerinden merkeze taşınan ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin izinli sayılması ve bu süre zarfında uzaktan eğitim yapılması İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca kararlaştırılmıştır."

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.