Konya
°C
Yeni Meram

KONYASPOR 45 DAKİKADA ERİDİ!

KONYASPOR 45 DAKİKADA ERİDİ!- Hakan MARKUPÇU- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
27.02.2022 18:29
27.02.2022 18:36
0
2257
ABONE OL


4-1 mağlup duruma düştüğü ilk 45 dakikada Konyaspor adeta sahada, taraftarlar da ekran başında üzüntüden eridi gitti resmen.
Defansın hatalar zincirine hakemin de ilginç kararları eklenince 5-1'lik ağır yenilgi kaçınılmaz oldu.!
Ligin en az gol yiyen takımı iken, kupa dahil son 5 maçta toplam 18 gol yiyerek çok enteresan bir istatistik sergiledi Konyaspor. Bu da rahmetli Ahmet Çalık sonrası savunma hattının resmen kevgire döndüğünün net durumuydu Konyaspor için.
Rakiplerinin puan kaybı yaşadığı haftada maça daha istekli arzulu ve ayağa paslarla gol için yüklenerek başlayan taraf Konyaspor'du. Nitekim dakikalar henüz 10'u gösterirken kaptan Abdülkerim, kafa ile takımını 1-0 öne geçirdi. Sonrasında oyunu rölantiye alan ve topu daha çok ev sahibine bırakan Konyaspor, adeta gole davetiye çıkarırken geçen hafta Musa'nın yaşadığı kendi kalesine gol atma talihsizliğini bu kez Adil yaşadı, auta giden topa ters vurunca top ağlara gitti maç bir anda 1-1'e geldi.
Bu golle silkinen, anında refleks gösteren Konyaspor Rahmanovic ile çok güzel bir gol bulmasına rağmen VAR devreye girerek pozisyon öncesi faul olduğu gerekçesi ile golü geçersiz saydı.
33'te topla çıkmaya çalışan ve inanılmaz hata yapan savunma nedeniyle Alanyaspor 2-1 öne geçiyordu. O nasıl hata, anlamak mümkün değildi savunmada.
Akabinde Skubic'e faul yapılmasına rağmen top eline değdiği için penaltı noktasına gidilince maç bir anda 3-1'e geldi. VAR neden devreye girmedi, bunu da anlamak mümkün değildi doğrusu.
Talihsizliklerin bitmek bilmediği anlarda bu kez kaleci Sehic önde yakalanınca aşırtma vuruş 4. Alanya golü olarak ağlara gidiyordu. Son derece ilginç hikayelerin olduğu ilk yarı bu sonuçla sona erdi.
Teknik Direktör İlhan Palut, ikinci yarıya Cikalleshi ve Cekici ile başladı Amilton ve M'Poku'yu kenara aldı. 50'de Ahmet Hassan kafayla golü atıyordu kalecinin dahi üzerine çıkarak ancak uzun süre hakem karar veremedi. VAR devreye girdi olmadı, hakem gitti pozisyonu yeniden inceledi, ofsayt dedi, golü iptal etti. Oysa Ahmet Hassan geriden gelerek yükselmişti.
Rahmanovic yerini Michalak'a bıraktı daha sonra da Adil ile Soner'in yerlerine de Musa ve Oğulcan dahil oldu.
Defansın çok hata yaptığı ilk 45 dakikada bitmişti aslında maç ve doğrusu bu kadar kısa sürede ahengin yok olması, ligin en az gol yiyen takımıyken sadece 45 dakikada 4 gol yiyen bir takıma dönüşmek inanılmaz üzücü oluyordu.
87'de kalesinde bir gol daha gören Konyaspor sahadan 5-1 mağlup ayrılarak Alanya'da çok ağır bir yenilgi aldı.
Kötü futbol elbet düzelir ancak bu defans hattı nasıl düzelir orasını kestirmek çok zor işte.
Haftaya evde Galatasaray ile oynayacağız. Sonrasında ise iki hafta üst üste deplasmanda Kayseri ve Fenerbahçe ile oynayacak Konyaspor'da zaman neler gösterecek bakalım..!

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.