Konya
°C
Yeni Meram

Ligde rahat nefes almadan altyapıdan oyuncuya şans vermek mümkün değil

Ligde rahat nefes almadan altyapıdan oyuncuya şans vermek mümkün değil- Abdullah LEBLEBİCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
24.10.2024 00:33
23.10.2024 14:44
0
1275
ABONE OL


Futbol camiasının tamamı yıllardır altyapıya önem verilmeli, yetenekli çocuklar, gençler yetiştirilmeli, görüşünü dile getirir. Son günlerde de Arda örneğini vererek bu görüşlerini desteklemek ister. Haksız da değillerdir. Altyapıya kesinlikle önem verilmeli. Tüm Anadolu, köylerine kasabalarına kadar taranıp yetenekli çocuklar ve gençler, sadece futbolda değil sporun her alanında tespit edilip değerlendirilmeli.
Şunu da ilave edeyim; ayakta kalabilmeleri, varlıklarını sürdürebilmeleri için Anadolu takımlarının alt yapıya daha fazla önem vermesi gerekir. Zaten büyük kulüpler parayı bastırıp yetenekli sporcuları kadrolarına katıyor. Yani sen keşfediyorsun, yetiştiriyorsun, para ile elinden alınıyor.
Anadolu kulüplerinin altyapıya daha fazla önem vermesi gerekir dedim ya, bu kulüplerin maddi imkanları da dahil her anlamda hareket alanları kısıtlı olduğu yetiştirdikleri genç ve yetenekli sporcuları satıp para kazanmaları lazım.
ALTYAPIYA ÖNEM
İş tam da bu aşamada Konyaspor Basın Sözcüsü Nuri Kaymak, Akademi Koordinatörü Yunus
Altınbeyaz, Gençlik ve Gelişim Sorumlusu Cem Bağcı, altyapı çalışmaları hakkında önemli bilgiler verdi. Haklarını teslim edeyim, Sayın Kaymak, Sayın Altınbeyaz ve Sayın Bağcı çalışmalar ile ilgili harika bilgiler verdiler. Yaptıkları çalışmaların tamamının altına imza atacağımı hemen ifade edeyim. Bütün bu çalışmaların ana hedefi yeni dönemde daha çok genci Türk futboluna armağan etmenin hesapları. Bu kadar halis niyetle çalışmayı tebrik ve teşekkür etmek lazım.
Yazımın başlarında da bahsettim ya, “Alt yapı oyuncularının A takımlarda değerlendirilmesi için A takımın küme düşme riski olmayacak, sıralamada taraftarı memnun edecek bir yerde bulunacak, vesaire vesaire”…
Bir daha yazayım kendini garantiye almayan hiçbir teknik adam alt yapıdan oyunculara şans vermez. Bunu risk olarak görür ve bu riski göze almaz. Şimdi diyeceksiniz ki, “O zaman altyapıda ki oyuncular nasıl değerlendirilecek, forma şansını nasıl bulacak” Yerden göğe kadar haklısınız ama gerçek bu… Sayın Kaymak, Sayın Altınbeyaz ve Sayın Bağcı Konyaspor için gece gündüz çok sayıda hoca ile çalışıyorlar. Nitelikli oyuncular da yetiştirdiklerini görüyoruz. Yani ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar. Bu oyuncuları hem zihinsel hem de fiziksel olarak üst takıma hazırlamak için gece gündüz emek sarf ediyorlar.
Bir oyuncuyu yetiştirmenin öyle kolay olmadığını da biliyorum. Bunun için mental ve fiziksel
yeterlilik gerekiyor. Spor psikoloğun olacak, diyetisyenin olacak, yani Profesyonel
olmak sadece imza ile olmuyor. Konyaspor’un alt yapısı tüm bu imkanlara sahip, hepsini yürekten tebrik ediyorum.
ANCAK…
“Ligde rahat nefes almadan altyapıdan oyuncuya şans vermek mümkün değil…”

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.