Konya
°C
Yeni Meram

LİPOSUCTION DOSYASI "YAĞ ALDIRMA"

LİPOSUCTION DOSYASI "YAĞ ALDIRMA"- Ümmü Gülsüm ETYEMEZ

A+
A-
24.08.2021 01:37
23.08.2021 15:39
0
1949
ABONE OL

İnsanoğlu emeksiz yemek yemeyi çok sever; bu bir gerçek. İstediğim her şey şıp diye olsun ama benim tırnağım bile kırılmasın. “Sınavdan geçeyim ama çalışmadan; zengin olayım ama yattığım yerden; kilo vereyim ama kılımı bile kıpırdatmadan.”
Arkadaşlar, kendinize gelir misiniz? Bu şekilde hazır buldumcukla yatmaya devam edersek bir arpa boyu yol kat edemeyeceğimiz kesin. Silkelenin. Bir şeyler başarıp elde etmek isteyen kalkıp çalışsın, çok çalışsın; zayıflamak isteyen diyetini sporunu yapsın diyeceğim amaa...
İşte bastık yine çoğu kişinin bam teline. Diyetler yapılsın yapılsın tabi ama ya daha kolay yolu varsa(?) Aramızda “Falancanın kızı yağlarını aldırmış süzülmüş kalmış, ben de yaptıracağım ama bilmem kaç milyar biriktirmeye çalışıyorum” gibi konuşmalara şahitlik eden varsa herhalde bu haftaki konumuzun “liposuction” yani halk arasındaki “yağ aldırma” olduğu anlaşılmıştır.
Liposuction (Yağ Aldırma) Nedir?
Vücuttaki yüzeysel yağ dokunun vakum yardımıyla alınması işlemidir. Bu sebeple obezitenin tedavisinde çoğu kişinin en az bir kez oturup üzerinde düşündüğü bir konu haline gelmiştir. Şimdi de bu yağ aldırma işleminin sağından solundan biraz bahsedelim.
Öncelikle bu işlemin maliyeti pahalıdır.
Ağrılı bir süreç olur.
Bu işlem ile obez bir kişiden zayıf olacak kadar yağ alınamaz.
Yağ aldırma, obezite için tedavi yöntemi değildir.
İşlem sonunda yaşam tarzı değişikliğine gidilmezse alınan yağlar misliyle geri dönecektir. Peki neden?
Çok basit; çünkü siz beslenmeyi bilmediğiniz ve yaşam tarzınızdaki bazı taşlar yerine oturmadığı için kilo aldınız. Şimdi vücudunuzdaki 3-5 fazlalık yağı aldırdınız fakat hala fazla ve gereksiz yağınız var ve hala beslenmeyi öğrenmediniz. Ve yine yaşamınızdaki pek çok taş hala havada.
Yağlar alındı güzel, ya sonra? Eskisi gibi yemeye devam ettiniz. Kilonuz başa her sardığında yeniden mi yağ aldıracaksınız? Peki, buna sağlığınız ve maddiyatınız ne kadar el verecek? Sizce de artık boşa kürek çekmesek mi?
Biliyorum yoruldunuz. Maddi-manevi yıprandığınız bir konu oldu zayıflama. Yıllardır olduğunuz yerde sayıyorsanız demek ki hala bir şeyler yanlış gidiyor, öyle değil mi? O halde önce sorunu bul, üşenme. “Aç kalmaktan korkuyorum, yemek yemeyi çok seviyorum” falanları filanları bir geçelim artık; bu yüzyılda komik duruyor çünkü diyette aç kalınmıyor. Sizinki tamamen psikolojik şartlanma. Rahat olun ve bakış açınızı değiştirin. Hedefiniz kısa vadede hızlı kilo kaybı yaşamak olmamalı. Hedefimiz ideal/sağlıklı kilomuza gelmek ve bu kiloyu uzun vadede koruyabilmek için beslenmeyi öğrenmek olmalı. Sürece takılmayın, bu süreçte öğrendiğiniz her bilgiyi cebe atın ki bir daha kolay kolay canınız da cebiniz de yanmasın.
Diyeceğim o ki, ağzınıza kilit vurdurup midenize kelepçe de taktırsanız, her bölgenizden yağlar da aldırsanız nafile. İnişleriyle çıkışlarıyla diyet sürecini benimseyin ve kabul edin. Kendinize inanın; elektriğinizin tuttuğu diyetisyeni bulun ve başlayın.
Yeter ki ilk adımı inanarak atın, gerisi gerçekten gelecek.
Kendinize çok iyi bakın, sağlıkla kalın.

@dyt.ummugulsumetyemez

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.