Konya
°C
Yeni Meram

Mehmet Büyükekşi bugüne kadar ki en BAŞARISIZ başkan olarak tarihe geçti

Mehmet Büyükekşi bugüne kadar ki en BAŞARISIZ başkan olarak tarihe geçti- Abdullah LEBLEBİCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
22.07.2024 00:54
21.07.2024 13:58
0
1753
ABONE OL


Seçimler, Avrupa Şampiyonası öncesi mi sonrası mı? Olsun tartışmaları içinde 18 Temmuz günü Federasyon seçimleri yapıldı. Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu TFF Başkanı olmak için yarıştı. 321 delegenin oy kullanma hakkına sahip olmasına rağmen, 274 delege kongreye katıldı. Hacıosmanoğlu 134 oy alırken Büyükekşi 129 oy aldı. 18 oy ise geçersiz sayıldı. 5 oy farkla TFF başkanı seçilen Hacıosmanoğlu 2027'ye kadar görev yapacak.
Böylece Büyükekşi dönemi de sona ermiş oldu.
Seçim öncesindeki gelişmelere göre Büyükekşi’nin kazanacağını düşünüyordum. Delegeleri kendisinden nasıl soğuttu ise 5 oy farkla da olsa seçimi kaybetti.
Katılan, katılmayan olur, Hacıosmanoğlu çok iyi olduğu için değil, Mehmet Büyükekşi çok kötü olduğu için seçildi. Ancak şurası gerçek. Mehmet Büyükekşi bugüne kadar ki en BAŞARISIZ Federasyon başkanı olarak tarihe geçti. Kongrede yaşananlardan kısaca bahsetmek istiyorum. Genel kurulu yönetmesi için divan başkanlığına delegeler, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan ile Adana Demirspor Kulübü Murat Sancak aday gösterdi. Yapılan açık oylama sonucunda 146 oy alan Mehmet Baykan Divan Başkanı seçildi. Murat Sancak ise 84 oyda kaldı. Tanıdığım ve Başkanım diye hitap ettiğim Sayın Baykan’ın Divan başkanı seçilmesi kendisine duyulan güvenin bir göstergesidir. Vekilim Baykan’ı tebrik ediyorum.
Seçimlere, Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan da katıldı.
Seçimi ayrıca UEFA ve FIFA temsilcileri de takip etti. Seçimi kaybettiği için Büyükekşi’nin listesini yazmayacağım. İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu.
Mecnun Otyakmaz, Bayram Saral, Zehra Neşe Kavak, Lale Cender, Fuat Gökdaş, Cengiz Gökay, Zafer Bahadır Saraç, Mevlüt Aktan, Bayram Akgül, Hasan Surözü, Ceyhun Kazancı, Mustafa Temel Bozbağ, Ural Aküzüm, Bilal Aslan.
Bu aşamadan sonra futbol camiası sadece ADALAET istiyor ve BEKLİYOR…
Üzülerek ifade ediyorum, Büyükekşi’nin başkanlığı süresince ADALET asla olmadı. Taraflı tarafsız spor camiasının nerede ise tamamı tarafından eleştirildi. Başkan, Hacıosmanoğlu yaptığı ilk açıklamada, "Kardeşliği yayacağız, oldubittiye getirmeyeceğiz, oturacağız sorunları masaya koyacağız. Sorunları futbolun aileleriyle çözeceğiz" demesini önemsiyorum.
Mehmet Büyükekşi bugüne kadar ki en BAŞARISIZ başkan olarak tarihe geçti…
Umarım yeni başkan Futbola beklenen ADALETİ getirir.  

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.