Konya
°C
Yeni Meram

MERAL HANIM NEREYE KOŞUYOR?

MERAL HANIM NEREYE KOŞUYOR?- Mustafa KAPLAN- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
13.06.2024 00:26
12.06.2024 16:28
0
773
ABONE OL

Meral Akşener Hanımı ilk defa 1995 yılında siyaset sahnesinde gördük. Demirel 1993’te köşke çıkınca DYP başkanı Tansu Çiller oldu. Sonraki seçimde de Meral Hanım DYP’den milletvekili seçildi. 54. Erbakan-Çiller koalisyon hükümetinde de İçişleri Bakanı oldu. Bakan yapılmasını Fetullah Gülen’in istediği iddiaları basına yansımıştı. Bu iddiaları kısmen doğrulayan bir başka gelişme de Akşener’in bakan olduğu dönemde İçişleri Bakanlığının kritik kadrolarına bugün FETÖ olarak isimlendirilen örgütün elemanları ile doldurması iddiasıydı.
Çiller-Erbakan hükümetinin yıkılışında da Akşener’in önemli rolü olduğunu bizzat kendisi bir röportajında açıklıyordu. DYP’den sonra MHP’ye geçti. Ülkücü olduğunu da söyledi. Ancak sonrasında ülkücü olmadığını söylediği bir gazeteci tarafından açıklandı. MHP’de önemli görevler de verildi. Ancak Meral Hanım rahat durmadı. Bu defa MHP’yi ele geçirmeye çalıştı. FETÖ’cüler de bu çabaya destek oldu. Ancak başaramadı. Toplumda Meral Hanıma FETÖ desteği bariz şekilde hissedilir oldu. Bu durum basına da yansıdı. Kaldı ki 15 Temmuz FETÖ kalkışmasından hemen önceleri Meral Hanım ben başbakan olacağım, diye mesajlar veriyordu. Kalkışmayı halk bastırınca bu hayali de suya düştü galiba. Nihayet 2017 yılında İYİ Parti’yi kurdu. CHP’nin ödünç milletvekili vermesi sonucu 2018 seçimlerinde grup kurarak meclise girdi.
2023 seçimlerinde de İyi Partinin varlığı görüldü. Ancak son yerel seçimlerde başarısız olduğu anlaşıldı. Meral Hanım genel başkanlığı bıraktı. Hatta torun bakacağını da söyledi. Yani yine başarısız olmuştu. Son defa cumhurbaşkanından görüşme talebinde bulundu ve görüştü. Basına yansıyan durumlara göre cumhurbaşkanı yardımcısı olmak istediğini belirtmiş. Bazı yorumcular malum odakların onu rahat bırakmadığını bu defa hedefin hükümet ve cumhur ittifakı olduğunu söylemekteler. Her gittiği yeri bozmak ve dağıtmakla meşhur bu hanımın hükümete girerek hem hükümet çalışmalarını engelleyeceği hem de cumhur ittifakını dağıtacağı dillendiriliyor. İnşAllah Cumhur İttifakı liderleri bu tuzağa düşmezler.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.