Konya
°C
Yeni Meram

MEYDANIN MESAJI NET

MEYDANIN MESAJI NET- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
18.03.2024 00:13
17.03.2024 18:25
1
3579
ABONE OL


31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala sahada çalışmalar tüm gaz devam ederken Konya pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bağrına bastı.
Kılıçarslan Meydanı'ndaki miting, bundan önce yapılanlardan farklı olarak sanki daha profesyonel bir yapıyla misafirlerini ağırladı. Miting saati yaklaşmasına karşın meydanın izdiham anlamında sükûnetini koruması, ancak son 15 dakikada inanılmaz derece yoğunlaşması vatandaşın ilgisini de göstermiş oldu.
Geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen mitingler oranla Ramazan ayının da etkisi ile coşkunun çok kendini göstermediği mitingde Konya, Kılıçarslan Meydanından tüm Türkiye’ye en net mesajı da vermiş oldu.
Sessizlerin sesi olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a meydandan sevgilerini gösteren Konyalılar, 31 Mart içinde ‘Konya’dan yana rahat ol Reis’ mesajını göstermiş oldular.
Dedim ya her ne kadar eski mitingiler gibi coşku tezahürat vs. aşırı olmasa da meydanda boşluğun olmaması ki zaten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da da yollar hariç meydandaki katılım sayısını 110 bin olarak açıklaması sessiz coşkunun göstergesi oldu.
Mitingin en dikkat çeken yanlarından birisi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Konya mitinginde Konyalı Bakanlar Ali Yerlikaya ve Fahrettin Koca ile birlikte Aile Bakanı Mahinur Göktaşın da eşlik etmesi oldu. Bakanlarını yanlarında gören Konyalı hemşehrilerimizin bakanlarımıza sevgi seline de meydanda şahitlik edenlerdenim.
Elbette her bölgenin kendi hemşehrisi bakanı vardır ama Konya’da bu çok daha farklı oluyor.
Basın alanında olunca Bakanlar ve vatandaşın orta kısmında yer aldığımızdan iki diyaloga da şahitlik edebiliyoruz. Mesela Aile Bakanı Mahinur Göktaş’ı akşam iftara evine davet eden teyzelerin su böreği ısrarını da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı baba ocağına iftara bekleyen amcaların davetini de görmek miting meydanının renkli diyaloglarından biri oldu.
Meydandan mesaja dikkat çektim ama Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydana müjdesini ulusala seslenişi de yabana atılır olamazdı. Konya’yı vefanın şehri olarak yorumlayan ve Konya’yla gönül bağının çok eskiye dayandığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya’yı her konuda yanında bulduğunu ve Türkiye Yüzyılını da Konya’yla birlikte inşa edeceğini söyleyerek Konya’nın yerini kalın çizgilerle çizmiş oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir diğer dikkat çektiği konu ise 14-28 mayıs seçimlerinde verilen desteğin sadece destek olmadığını bunun bir duruş meselesi olduğunu da dünyaya gösterilmiş olması olduğuydu. Başkan Erdoğan’ın ifadesini hatırlamak gerekirse “Sizler asıl meselenin sadece seçim, sandık değil, kutlu bir davanın sancağını yüceltmek olduğunu dünyaya gösterdiniz. Konya’nın 31 Mart’ta da vereceği oyla tarih yazacağını, sancağı da en yükseğe çekeceğine inanıyorum” oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjde ve hedeflerle ilgili detaylarını haberlerde takip ediyorsunuz ve okuyorsunuz ancak bir diğer önemli mesajı da şehrimizin ilçeleriyle birlikte belediye başkan adaylarını tanıttıktan sonrası sözleri oldu.
31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'a Konya’dan destek isteyen Başkan Erdoğan, İstanbul’un önemine dikkat çekerek Konya’nın evladı Murat Kurum’un desteklenmesini istedi. İstanbul’da yaşayan Konyalıların yanı sıra İstanbul’da tanıdığı eşi dostu yakını arkadaşı akrabası olan herkesin Murat Kurum için destek istemesi gerektiğini söyleyen Başkan Erdoğan’ın bu çağrısı da meydanda büyük coşkuyla karşılanarak Kurum'un yalnız olmadığı iması yapıldı.
Seçimlere sayılı günler kala şu ramazan ayında büyük bir olgunluk içinde geçen çalışmalarda adayların zorlu mesaisi devam edecek. Önemli olan şehrimizin ve vatandaşımızın kazanmasıdır.
Kalın sağlıcakla.

HABER YORUMLARI
  1. İsmail Yağcı
    2024-03-18 09:32:38
    Ordaki meydanlara çıraklik staj madurlari 50kisiyi miting başlamadan gözaltina aldılar geriye kalanlarda çırağa müjde staja müjde diye haykırdı Cumhurbaşkanımız demedimi eksikligimizi bize haykirin giderelim ne gerekiyorsa yapalım diye bizde haykirdik MHP lideri sayın bahçelinin bize söz verdi staj ve çıraklık sigortadan sayılacaktır diye bazı medya bu konuşmalari tepkileri yazmıyor görmezden geliyor şahsi fikrim konyayı yeniden refah kazanacak