Konya
°C
Yeni Meram

Milletvekili Konur Alp Koçak’ a teşekkür ediyorum

Milletvekili Konur Alp Koçak’ a teşekkür ediyorum- Abdullah LEBLEBİCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
25.06.2024 00:50
25.06.2024 12:46
1
763
ABONE OL

Son günlerde bölge insanını meşgul eden tek konu var. ALACABEL TÜNELİ... Yolda, sokakta, toplantıda, açılışta, ziyarette aynı soru ile karşılaşıyorum. TÜNEL NE OLACAK? Aynı soruyu bende yetkililere soruyorum. Aldığım cevap benim vereceğim cevap ile aynı. BİLMİYORUM... Akıbetini gerçekten bilen yok. Seçim öncesi tek ümidimiz vardı. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu gelecek, seçim otobüsünün üstünden beklediğimiz müjdeyi verecek. Bakan geldi, seçim otobüsünün üstüne çıktı ve dedi ki… “Bugünden sonra ALACABEL tünelinin takipçisi benim” Bu sözleri işitince az olan ümidim de tamamen yok oldu. Zira siyasetle uğraşsın uğraşmasın, toplumun tamamı bilir.
Ulaştırma Bakanlığı takip makamı değil. İCRA MAKAMIDIR...
İCRA MAKAMININ başında olan Bakan URALOĞLU böyle bir konuşma yaparsa ki yaptı… Varın gerisini siz düşünün. Hemen belirteyim tünelin ulaşıma açılması her geçen gün daha da zorlaşıyor. Bir önceki yazımda 2030 yılına belki dedim ya, yakın zamanda bu tarihi daha ileri bir tarihe atıp revize edebilirim. Yaklaşık bir ay önce ilgili firma Seydişehir sınırları içinde ki şantiyesini söktü. Emirle mi, talimatla mı, tavsiye ile mi ne için böyle bir karar aldığını bilen yok. Açıklamada yapılmadı… Ama bildiğim bir şey var, dördüncü, beşinci, hadi bilemedik altıncı ayda çalışmalar hızlı bir şekilde başlayacak denmişti. El altından aldığım bilgiye göre, ek bütçe yapılacak tünele ödenek ayrılacak deniliyor. Çaresizlik ve ümitsizlik içinde konuyu gündemde tutmaya çalışıyorum.
“YANİ, HOCANIN PEŞİN PARA FIKRASI GİBİ”
MİLLETVEKİLİ KOÇAK’A TEŞEKKÜR
Bayramın 4. günü Milliyetçi Hareket Partisi Seydişehir ilçe başkanı Kadir Kocabaş telefonla aradı, Milletvekilimiz Konur Alp Koçak bayramlaşmaya gelecek bekliyorum abi dedi. Bayramlaşma programı sohbet havasına döndü. Aklımda idi ama partililer de uyardı. Abi, Aman ha... Alacabel tünelini gündeme getirmeyi unutma. Hem navigasyon, hem de tüneli gündeme getirdim, gelişmeleri anlattım. Allah’ı var Milletvekili Koçak ilgi ile dinledi, notlarını aldı.
ALACABEL TÜNELİ İLE İLGİLİ SORU ÖNERGESİ VERECEĞİM
Milletvekili Koçak Navigasyon konusunda yetkili ve ilgilerler yaptığı görüşmelerden bahsettikten sonra “Ulaştırma Bakanlığına Alacabel Tünelinin akıbeti ile ilgili soru önergesi vereceğim” dedi. Oradan gelen cevaba göre gerekli adımları da atacağını da söylemesi hem beni hem de parti binasında bulunanları rahatlattı. Çaresiz kaldığımız bu günlerde desteği ve ilgisi için, “Milletvekili Konur Alp Koçak’a teşekkür ediyorum.”

HABER YORUMLARI
  1. Cumali Ağar
    2024-06-25 23:55:13
    Abdullah Leblebici Bey olmasaydı ne olacak bu Alacabel tünelinin hali. Yıllardır mücadele veriyor. Vekilliği, bakanlığı hak kazanmışların sözlerinin ne kadarda tabansız olduğunu acı ile izliyoruz. Bunlar ülkeyi yöneten insanlar. Ödenek yokluğunun hikaye anlatmak olduğunu anlamamak için arif olmaya gerek yok. Daha pahalı ve daha az yoğunluğu olan bölgelerdeki yol- tünellerin yapıldığını takip ediyor görüyoruz. Bu demektir ki hemşehrilerimizin etkinliğinin derecesi...İkdidarı muhalefeti yok Abdullah Leblebici 16'dan daha etkin... Daha duyarlı... Sağolsun...