Konya
°C
Yeni Meram

NEREYE KOŞUYORLAR?

NEREYE KOŞUYORLAR?- Behçet BÜYÜKGÖKMEN- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
16.11.2021 01:42
15.11.2021 17:08
0
1985
ABONE OL

Geçen hafta Millet İttifakı'nın mimarı ve en büyük partisinin genel başkanı olması dolayısıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bir yazı kaleme almış ve bazı tespitlerimi aktarmıştım. Bu hafta ittifakın diğer bileşenleri İYİ Parti ve SP genel başkanlarına dair bazı tespitlerimi aktarmaya çalışacağım.

Yazının girişinde bulunmaz Hint kumaşı İBB başkanı İmamoğlu hakkında kısa bir bilgi notu paylaşayım.
Muhterem geçen hafta YSK Başkanı ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açılan davada ifade vermek için adliyeye gitmiş. Davanın muhteviyatı farklı bir konu ve yer darlığı nedeniyle buna girmek istemiyorum. Sadece kahramanımız, (!) Sultan Fatih'in imitasyonu ve dâhi simasında Rabb-i Yessir bulunan İmamoğlu mahkeme çıkışında hangi demeci lütfetmiş bunu aktaracağım.
"YSK başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 4 yıl 1 aya kadar hapsi istendi. Davayla ilgili konuşan İmamoğlu, "Muhatabım olan siyasi akıl bellidir. Siyasi kişilikler bellidir. Muhatabım onlardır. Nokta" açıklamalarında bulundu.
Breh breh, muhatabım onlardır, nokta.
Heykelseverlere tavsiye ederim, bir gün kibir ve nefsaniyet heykeli yapmak isterlerse bu zatı model olarak kullanabilirler.
*KÜFÜRBAZ POLİTİKA
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ülkücü camiada Asena Meral olarak ünlüdür.
Partisinde ikinci adam pozisyonu verdiği biri var, ismi lazım değil, grup başkanvekili yani ikinci adam. Hatta Meral Hanım milletvekili olmadığı için ikinci adamdan daha fazlası. İsmi lazım olmayan bu küfürbaz şahıs şehit yakınına "Bacını..." şeklinde galiz küfürler savurdu. Kameraya yakalanmasaydı inkâr edip sıvışacaktı. Kamera kayıtları ortaya çıkınca mızrak çuvala sığmadı. Kem/küm hık/mık etti.
Sözüm ona özür diledi. Küfrettiği mağdur hariç olarak…
Önce bu ismi lazım değil kişiye kocaman bir yuhhh. Yüzünde Rabb-i Yessir yok. Meral Hanım, bunu ikinci adam yapmadan ablasına sormamış mı acaba!
Turpun büyüğü heybede misali Asena Meral'den bu densiz kişiye haddini bildirmesi beklenirken grup toplantısında vahametin üstünü örtme çabasına girişti ve vatandaşı büyük bir öfke ile suçladı hatta öyle ki dilinin freni patladı "yavşak, yavşak" sözcüklerini yokuş aşağı salıverdi.
Bir vatandaş olarak kanaatim odur ki, bu küfürbaz politika Rabb-i Yessiri olmayan bir politikadır. Yüzlerinde Rabb- i Yessir görülememiştir.
*BİLGELİK BUYSA
SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın randevu talebine olumlu cevap vermesi üzerine külliyede uzun bir görüşme gerçekleştirdi.
Görüşme 2 saat yirmi dakika sürmüş, Tayyip Bey ona Temel Abi demiş.. Bilge başkan akıl vermiş... PR çalışması maşallah fevkaladenin fevkinde. Mübarek olsun.
Benim takıldığım görüşme sonrası Temel Bey'in Gazeteduvar'dan Nergis Demirkaya'ya verdiği demeçte kullandığı cümleler. Kısa bir alıntı yapıp görüşümü bildireceğim.
Uzun röportajdan bazı bölümler şöyle:
"Cumhurbaşkanıyla birçok konuyu konuştuk. Her konuyu konuştuk diyemem ama birçok yerde anlaşmamakta anlaştık."
Dedikten sonra Tayyip Bey'in her şeyi dört dörtlük gördüğünü söylüyor ve danışmanları tarafından yanıltıldığı görüşünü ifade ediyor. Eğer bu görüşü doğru ise devlet adamlığı sorumluluğu taşıyan bir kişi bunu çıkıp ulu orta söylemez, zira bu görüş doğru ise ülkemiz adına kaygı vericidir ve farklı yollardan olumlu katkı sağlamak için çalışma yapılır. Burası böyleyken, Saadet'çi arkadaşların "bilge başkan"ı CHP lideri Kılıçdaroğlu için şu övgü dolu sözleri sarf ediyor:

Bu konuda Sayın Kılıçdaroğlu’nun sergilediği performans her babayiğidin sergileyebileceği bir performans değil. Bunu baştan söylemek lazım… Özellikle de son ifadesi, çok önemli
Muhafazakâr dünyayla helalleşmemiz lazım…” ifadesi…
Bunu Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı'nın ifade etmesi, devrim mahiyetinde bir düşünce.
(Devrim mahiyetinde bir düşünce imiş, yanlış okumadınız)
Bu önemli bir düşünce, önemli bir gelişme bence. Bu itibarın bu şekilde sağlanmasında Sayın Kılıçdaroğlu çok önemli bir rol oynuyor. Sayın Cumhurbaşkanı da bunu görüyor. Gördüğü için de hedefinde sadece Kılıçdaroğlu var. "
Bilge Başkan Kılıçdaroğlu’nun hidayete ermiş olduğuna inanıyor zahir.
Merhum Erbakan'ın çile çile yoğurduğu mümtaz hareketin ahvali işte böyle.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.